En we zijn alweer aangekomen bij de derde ronde van het Tilburgs snelschaakkampioenschap 2017-2018. Met een respectabel aantal deelnemers van 29 beloofde het weer een gezellige avond te worden. Er waren wat nieuwkomers op dit snelschaakspektakel afgekomen: Roel Backhuis en Tycho Dijkhuis. Ook snelschaakbeest René Kuijsten was weer van de partij na zijn verpletterende debuut vorige keer. Tycho was jarig en hij werd door alle deelnemers toegezongen. Dit resulteerde trouwens ook meteen in een overwinning!

Na vier ronden gingen er drie titelhouders aan kop met 3.5/4: Mark, Mischa en Stefan. Na vier ronden had dus niemand meer kans op de volle 100%. Alle drie de koplopers speelden in de vierde ronde remise dus dat betekende dat de achtervolgers kans kregen om in te lopen. Na ronde 7 was het nog lang niet beslist. Er gingen weer drie man aan kop: Mischa, Stefan en Wesley. Ook memorabel: de eerste barremise na 10 seconden. EJ Collie & TheSchout besloten wijselijk om hun geluk te beproeven aan de bar in plaats van aan het bord. Een wijze keuze aldus de veurzitter, daar hij zijn pappenheimers kent. Ook noemenswaardig: Mischa wilde remise binnen een zet, maar kreeg een nul (van zijn tegenstander, niet van de scheids hoor). Ook noemenswaardig: Bert From Da Mountain had het meeste publiek én bye in ronde 7. Dat was dus wat tegenvallend voor hem en zijn toeschouwers. Op naar het einde van de avond. Wesley en Kuipie hielden het hoofd ontzettend koel, want zij haalden allebei maar liefst 9/10. Een knappe prestatie van beide heren. Met het kleinst mogelijke verschil aan weerstandspunten, namelijk een half punt was het IM TricksOnly die met de eerste prijs en eeuweige roem huiswaarts mocht. Een half weerstandspunt is cru, maar Stefan had wel van Wesley gewonnen.

Stefan Colijn was weer eens van de partij en hij kwam uit op plek 3 terecht met 7/10, een halfje voor Mark Haast en Thomas Mollema. De ratingprijs <2000 ging net als vorig keer naar René Kuijsten, die we toch maar even op 1900 hadden gezet in plaats van 1400. Wederom een knappe prestatie van René! De ratingprijs <1800 was voor Carlos Preuter en de ratingprijs <1600 was voor het Tilburgs/Delfts talent Jelle Mathieu.

Er werd nog heel wat gedronken, geschaakt en geouwehoerd: precies zoals we bij KiNG gewend zijn. Het was weer bergezellig! Tot de volgende snelschaakronde op 1 vrijdag december of bij het Basque toernooi op zaterdag 9 december.

Hieronder de eindstand en wat mooie kiekjes van de deelnemers.

 

From da Mountain vs. Frankie V.

 

GM Dimitry vs. snelschaakbeest René

 

IM Stefan vs. FM Stefan

Wesley V. vs. Thomas M.

 

Categorieën: KiNG's Nights