Goede Vrijdag is de vrijdag voor Pasen. Op deze dag herdenken christenen de kruisiging en dood van Jezus op de heuvel Golgotha nabij de stad Jeruzalem. Allemaal leuk en aardig, maar wij gingen gewoon schaken bij KiNG.

 

Hoewel het Pasen was en een paar regulars het grootste toernooi van de wereld speelden in Karlsruhe (Grenke Chess Open) was het weer erg gezellig. Op deze avond hadden we aan aantal nieuwkomers. De verste kwam dit maal uit Almelo. Yannic Husers bivakkeerde vanwege het NK E in Waalwijk in Brabant en zag kans om mee te doen in Tilburg. Ook Dave Wild (HMC) had de schaakstukken na een lange periode weer gevonden op aanraden van Sjoerd van Roon. Mooi om te zien dat er nog steeds nieuwe spelers komen. Het was op het oog rustig (22 deelnemers), maar de sfeer zat er goed in.

 

Ook met de sterkte van het deelnemersveld zat het wel weer goed. Stefan Kuipers en Anne Haast waren op papier favoriet. Maar misschien konden de 2200 en 2100 spelers vandaag zorgen voor een verrassing. Op de helft van de avond bleek dit toch erg lastig. Stefan en Anne hadden beiden 4.5/5. En je mag raden tegen wie zij remise hadden gespeeld (nee, dit keer niet tegen Eric de Moor). Frans Konings kon als enige het tweetal bijbenen met 4/5.

 

En ook na 10 ronden was het leidende tweetal niet tegen te houden. Stefan won de rest van zijn partijen en eindigde met een TPR van 2629! Wie stopt die man nou eens een keer? En Anne moest nog wel een puntje afstaan ergens onderweg, maar zij eindigde met 8.5/10 maar liefst twee punten los van de rest op de tweede plek. De strijd om de derde plek was wel erg spannend. Brent Burg trok aan het langste eind door met 6.5/10 op weerstandspunten FM (jazeker FM) Mischa Senders voor te blijven.

 

Jordy kon de ratingprijst <2100 mee naar huis nemen met een goede score van 6/10 en een TPR van 2221. Hij had ook nog een de meeste weerstandspunten van alle deelnemers. De ratingprijs <1850 ging weer eens naar Bart van den Berg. Hij was zelf erg verrast, maar wij weten wel beter. Hij is gewoon een te goede snelschakers voor zijn rating. Onderin was Raimon Bach helaas puntloos, maar zijn strijdbaarheid en passie voor het schaken maken hem een geweldige aanwinst voor de vrijdagavonden. Raimon vroeg of er de volgende keer niet wat meer partijen gespeeld konden worden, want 10 is wel erg weinig op een hele avond, toch?

 

Iedereen bedankt weer voor een gezellige avond en tot over twee weken alweer bij de laatste snelschaakavond van KiNG.

 

Categorieën: KiNG's Nights