Anish Giri was er niet alleen voor het NK Lightning. Op zondag gingen we met KiNG vrolijk verder met een masterclass en simultaan van onze super GM.

 

We hadden alle leden en oud-leden uitgenodigd om te genieten van een toegankelijke masterclass om het geleerde daarna meteen in de praktijk te brengen door simultaan te spelen. De masterclass ging over de Carlsbad-structuur.

Wit gaat voor een minoriteitsaanval op de koningsaanval en probeert precies genoeg stukken te ruilen. Wat vooral indrukwekkend was, was dat Anish feilloos aanvoelt welke stukken geruild moeten worden en welke niet. Hij kent dan ook veel modelpartijen uit zijn hoofd en probeert de concepten toe te passen in zijn partijen. Iets wat voor de gemiddelde sterveling een stuk lastiger is om te doen.

Naast de masterclass die ging over het schaaktechnische gedeelte was er ook genoeg mogelijkheid om Anish het hemd van het lijf te vragen over het psychologische gedeelte van schaken en zijn leven naast het schaken.

En na de masterclass was het tijd voor de simultaan. We zouden KiNG niet zijn als we niet iets anders zouden doen dan een reguliere simultaan, dus mochten de deelnemers kiezen om het in duo’s op te nemen tegen Anish. En daar werd in grote getalen gehoor aan gegeven.

Anish (en Bram?!) vs. Koen & Jordy

Volgens Anish was dit een van de lastigste partijen. Rick speelde zeer goed, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven.

Bart kletste er (zoals gewoonlijk) een stuk tegenaan in de opening, maar Anish leek niet onder de indruk.

Op één zet na remise gekregen. Door verkeerde onderlinge communicatie (zoals we dat gewend zijn uit het verleden in het bestuur) werd toch verloren door Biemans & Jacobs.

Hier zie je alles tegelijk: verwarring, concentratie, plezier, ongeduld en vertrouwen. De dames Oostvogels en Frankie L. verloren helaas, terwijl Mark en de nieuwe aanwinst voor KiNG Bjorn Fokker de levende legende op remise hielden.

Hier zien we 50% van het dreamteam Mollema & Burg. Na zetherhaling had Mollema (zoals gewoonlijk) een grote mond en daagde hij Anish uit om voor de winst te spelen. Na een spannende strijd en topoverleg tussen deze twee regulars van KiNG werd het alsnog remise.

 

Uiteindelijk kon ook Bram van den Berg remise houden en verloren alle andere (oud)genoten van Anish.

 

Om goed om te kunnen gaan met het verdriet, zijn we maar gaan eten en barbecueën, om jubileumweekend af te sluiten bij de jaarlijkse traditie: de ALV in de vorm van een pubquiz.

 

Iedereen bedankt voor een geweldig weekend en op naar de volgende vijf jaar KiNG!

We bedanken Boulevard Café voor vijf geweldige jaren. Job, het was top!

Categorieën: Evenementen