Toen we de Duivelsbrug in Breda (Ginneken) over waren, was er geen weg meer terug. In het donker, zo kort voor 20.00 uur) doemde de lichten van Huize Mariëndal (1843) aan rivier De Mark op. Binnen zat De Baronie C al op ons te wachten.

De match van SG KiNG D tegen De Baronie C was in overleg met een week uitgesteld, omdat Mariëndal in verkiezingstijd fungeert als stembureau. Daar zullen ongetwijfeld meer clubs last van hebben gehad, denk ik zo. Jammer dat de NBSB bij de planning van de avondcompetitie daar geen rekening mee heeft gehouden.

Dan de match zelf. Na lange tijd eindelijk weer eens achter een bord. Tegen kopman Bram van de Vrande (wit) had Chiel von Meijenfeldt op bord 1 geen schijn van kans. Uiteindelijk moest Chiel capituleren. Altijd lekker om de match te openen met een winstpartij.

Kimberley Oostvogels (wit) speelde tegen Willem Boogert op bord 3 een gecompliceerde partij. Beide partijen kozen voor een opening waar veel spanning op de stelling bleef staan en weinig ruimte werd weggegeven. Over en weer werden er (kleine) foutjes gemaakt. Uiteindelijk maakte Kimberley een foutje dat haar funest werd. Zij moest een kwaliteit geven en verloor daarna activiteit in de stelling. Nadat zwart de pionnen op a3 en b2 ook nog afsnoepte, heeft zij de stelling opgegeven. Tussenstand 1-1.

Christ de Veth (zwart) moest het op bord 2 opnemen tegen Hans Korsse. Lange tijd leek Christ (optisch) beter te staan. Nadat de rook opgetrokken was resteerde een verloren eindspel. Tussenstand: 2-1 in het voordeel van De Baronie.

Op bord 4 speelde ikzelf (zwart) tegen Kees De Leeuw. Een onvervalste Caro Kann met strakke wendingen en dreigingen waartegen heel de partij weinig tot geen verweer van betekenis tegenover stond. Toch maakte ik in het eindspel te veel slordige foutjes, waardoor de partij veel langer duurde dan nodig was. Df1#.

Eindstand: 2-2! Een matchpunt was een feit en dat is veel meer dan waar wij aanvankelijk op hadden gehoopt. Wordt vervolgd!

Categorieën: KiNG D

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.