Schakend het nieuwe jaar in

 

Op vrijdag 5 januari zijn 24 fanatiekelingen op de snelschaakavond van SG KiNG afgekomen. Het schaakjaar 2018 is daarmee ook bij KiNG officieel van start gegaan. Met veel regulars, maar ook wat nieuwkomers beloofde het weer een gezellige avond te worden. Martine Middelveld en Sebastiaan Smits waren de nieuwkomers die speciaal voor deze avond naar Tilburg waren afgereisd. Respect daarvoor!

 

Met de nieuwe regels van de FIDE voor snelschaken in het achterhoofd begonnen we de 5e avond. Na drie ronden stonden de twee (snelschaak)beesten Wesley Vermeulen en Stefan Kuipers weer op 100%. En zij mochten dan ook tegen elkaar.  Ook deze keer was TricksOnly te sterk voor Wesley. Daarmee kwam hij op 4/4. Ook in ronde 5 en 6 won Kuipie zijn partijen. Daarmee bleef hij de concurrent met een vol punt voor. Alleen Wesley Vermeulen kon hem een klein beetje bijhouden met 5/6. Daarna volgden Mischa (4.5), Justin, David, Stefan C. en Cees (4). Naarmate de avond vorderde, werd er meer gedronken, meer gepraat en meer gedold. Dat is natuurlijk altijd een goed teken voor KiNG.

 

In ronde 7 gaf TricksOnly ein-de-lijk zijn eerste halfje weg tegen Schaakcoach David van Kerkhof. Wesley bleef ook alles winnen en kwam daarmee op slechts een halfje. In de 8e ronde wonnen zij allebei wéér. Na ronde 8 zag de tussenstand er als volgt uit.

 

Maar zoals wel vaker dit seizoen was Stefan Kuipers onverslaanbaar. Ook deze avond schreef hij op zijn naam met maar liefst 9.5/10. Wesley gaf nog een halfje weg tegen Jan Douwes en eindigde daarmee met een heel goede score van 8.5/10 op de tweede plek. Derde werd Justin Senders met 7/10. Hij won namelijk zijn laatste partij tegen Stefan Colijn. Martine (schaak jij allang?), Cees en Frans eindigden op een gedeelde 4e plek met 6/10.

 

De ratingprijs tot 2000 ging zeer verdiend naar bestuurslid Rick van Loy. De ratingprijs tot 1800 ging (zoals wel vaker) naar Bert van den Barg. En ten slotte was de poedelprijs voor de strijdbare Fons van Leersum!

 

Hieronder vind je de eindstand van de gezellige eerste snelschaakavond van 2018 bij KiNG in Boulevard Café.

Tot de volgende avond op 23 februari!

TricksOnly met zijn grootste fan!

 

Categorieën: KiNG's Nights

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.