Hoe genieën geniale dingen deden en gaan doen

 

Ik hoor het onze Voorzitter nog vragen. ‘Bo, zou jij een terugblik van 5 jaar KiNG voor ons op kunnen pennen?’ Erg lang hoefde ik niet na te denken. ‘Nou, liever niet.’ Onze Voorzitter zag in dat alle overige (ex-)bestuursleden niet voldeden aan zijn eisen en hij zou me royaal belonen voor de geleverde arbeid. Laat ik het zo zeggen, je moet er niet vreemd van opkijken als de contributie voor komend seizoen stijgt. Indexeren noemt onze Penningmeester dat.

5 jaar KiNG alweer. Waar een stout clubje van vrijbuiters al niet groot mee is geworden. We zijn eigenlijk al niet meer weg te denken uit het Tilburgse schaakleven en hebben bewezen dat we met een frisse visie en vernieuwende ideeën in ieder geval bestaansrecht hebben. We kunnen 5 jaar KiNG eigenlijk niet samenvatten in een terugblik, toch ga ik proberen jullie mee te nemen op de weg die wij bewandelen. We hebben goede en slechte tijden gehad. Briljante ingevingen werden afgewisseld met abominabele ideeën. We hebben gelachen en zijn met elkaar gebotst. Tot nog toe zijn we er altijd beter en wijzer uit gekomen. Potverdrie ik zeg nog zeker 14 maanden KiNG daarna is het wel goed geweest.

De brainstormsessie over het logo in één beeld gevangen

Hoe pak je zo een terugblik nou aan? Als u het antwoord weet dan hoor ik het graag. Ik ga voor een replay van onze aansprekende activiteiten. Ik had ook voor een chronologische volgorde kunnen gaan maar ik weet niet wat chronologisch betekent. Ik heb het onze Grote Lange Leider (kortweg GLL a.k.a Bob Jansen) vaak horen roepen en ik vond het een verdomd interessant woord. Wellicht dat het verstandig is om u deelgenoot te maken hoe het idee van KiNG is ontstaan. Waren we wel bij ons volle verstand toen we hier aan begonnen? Hoeveel oprichters hadden destijds een relatie? Is schaken wel echt zo leuk? Zou Jordy Schouten er niet beter uitzien als een brunette? Zomaar een paar hersenspinsels van de oprichters van de meest authentieke schaakclub van de Noordstraat in Tilburg!

 

Binnenkort meer…

Categorieën: Algemeen