Afgelopen vrijdag verzorgde FM David van Kerkhof een Masterclass en simultaan bij SG KiNG. Deze zou eigenlijk gegeven worden door Frans Konings, maar door ziekte kon hij helaas niet. De simultaan van Frans zal vast en zeker binnenkort ingehaald worden. Gelukkig was David een zeer waardig vervanger. Het werd namelijk een bijzondere en inspirerende Masterclass, want er kwam geen bord aan te pas! Onderwerpen als denken over denken, concentratie en werken aan verbeterpunten kwamen uitgebreid aan bod. Een andere manier van kijken naar schaken, iets wat bij David zijn recent opgerichte bedrijfje wat schaakles verzorgt (www.schaakcoaching.nl) ook zeer sterk naar voren komt.

De simultaan werd tevens een bijzondere, David wist namelijk 7 van de 9 partijen te winnen. Slechts twee mensen wisten remise te spelen (Bart en Rick). Paul, Frank, Bram, Wim, Bob, Jordy en Joost wisten het niet te redden. Een score van bijna 90%! Nog nooit vertoond bij SG KiNG.

De volgende simultaan is op 21 april, dan komt IM Jasper Broekmeulen op bezoek bij SG KiNG. De simultaan met Frans Konings zal zo snel mogelijk gepland worden. Hou onze site in de gaten voor het laatste nieuws.

Een uur les zonder bord! www.schaakcoaching.nl

Titanengevecht…De Meester tegen Mr. Bigh…

Rick speelde een puike remise. Alle ballen op de h-lijn!

Paul: Een solide opzet van de partij, maar helaas niet genoeg tegen dit kanon.

Wim speelde de stofzuigervariant van het Frans, helaas wist onze Meester daar wel raad mee.

Joost speelde misschien wel de meest interessante partij van de avond, die tot in de late uurtjes geanalyseerd werd…  

Een paar foutjes in het begin werden Bram fataal…

Ook Schouten moest eraan geloven…

Bert wordt elke week een stukje beter. Hij wil vanaf nu dan ook graag Bert ‘De Denker’ v/d Barg genoemd worden.

Frank werd op een waardige manier verslagen, met een mooie matcombinatie.