De laatste ronde van de avondcompetitie bracht SG KiNG drie matchpunten en twee prachtige vierde plekken in het eindklassement. Voor zo’n jonge club, met twee teams als debutanten in de hoofd- en eerste klasse, mag dat met recht een prestatie genoemd worden. Aan de sfeer in beide teams kon men proeven dat men zelfs dacht aan meer. En waarom zouden we niet (wederom) voor een dubbel kampioenschap kunnen gaan volgend seizoen?

KiNG is een club waar gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Afgelopen vrijdag was daar een mooi voorbeeld van, mede door onze sympathieke tegenstanders van Stukkenjagers C en De Drie Torens B. KiNG A speelde zich veilig door 2-2 te spelen tegen Stukkenjagers C, die een overwinning nodig hadden om in de hoofdklasse te blijven.Stukkenjagers C was daar dichtbij. Feelders stond gewonnen tegen onze ‘Rising Star’ Jelle, Dijksman had een prettige stelling en meer tijd tegen Schouten en Dignum had een gelijk en ongevaarlijk ogend middenspel bereikt tegen Jansen. Becx speelde tegen laatkomer Colijn. Colijn moest om 20.45 nog uit een niet nader te noemen etablissement gevist worden, waar hij onder het genot van Bob Marleys’ Three Little Birds (https://www.youtube.com/watch?v=zaGUr6wzyT8) een plan zat te smeden om Johan van Laarhoven vrij te krijgen (http://justiceforjohan.nl/). Wij begrijpen dat u graag wilt weten welk etablissement dit was, maar om zwaarwegende privacyredenen kunnen wij dit niet online zetten. Toen iets voor negen een verdwaasde jongeman met kleine rode ogen binnenkwam, wezen de gasten uit het cafégedeelte hem erop dat de Walking Dead-auditie een paar deuren verderop was, maar niet in Café Boulevard. Bleek het geen wolvenkind te zijn, maar onze kopman. Hij mompelde een onsamenhangende brei woorden waaruit uw teamleider thuis pas kon opmaken dat hij “Uiterlijk niets zegt over je schaakzetten” en “Schaken moet je voelen, niet berekenen” bedoelde. Drie uur later had onze held een 0 achter zijn naam en zaten de staart, benen en rode ogen in de trein terug naar Roosendaal. Neemt overigens niet weg dat Becx een uitstekende partij speelde.

Gelukkig was daar nog de eindspeltechniek van Jelle. Vakkundig bezorgde hij Feelders een verkeerd hoekpaard waardoor een theoretische remisestelling volgde. Zo doen wij dat bij KiNG. Mooi kiepwerk!

Inmiddels had Schouten op een tactisch moment remise aangeboden. Met minder tijd en een ongebalanceerde stelling was dit een correcte teambeslissing, zeker toen Dignum op bord 2 een fout maakte waardoor hij een gelijke stelling verspeelde. 2-2 dus, met een mooie 4e plek voor KiNG A en degradatie voor Stukkenjagers C. Stukkenjagers blijkt echter een zevenkoppig monster te zijn, want net op het moment dat je er vanaf bent, is daar…Stukkenjagers D! Welkom in de hoofdklasse mannen, de plek waar dromen bewaarheid worden en mannen van de jongens gescheiden worden. Kaf, koren, poorten, hel, David, Goliath, en al dat nog meer. Dat zit je met Karstens, Kien, Otten en last but not least ‘The Pussy’ wel goed.

De Drie Torens B stond deze avond voor een lastige opgave: Het moest de matadoren van KiNG B in toom weten te houden. Zelfs met een roedel blonde deernes (voor uitleg over de historische achtergrond van dit oud-Nederlands woord: lees hier) was dit deze avond niet te doen. Er stond een topteam. Gerritse-Jacobs-Haast-v/d Berg, wie maakt ze wat? Jaloersmakende mannen met baarden, petjes, en duimen die er bijna afvallen. Wat wil een vrouw nog meer? Dat werd dus een duidelijke 3-1 overwinning. Gerritse hield in een interessante partij de sterke Berry Brand op remise. Hetzelfde gold voor Jacobs, die weer terug op zijn oude niveau begint te komen. Op bord 3 en 4 werden de punten binnengehaald: Haast was in een lange maar kwalitatief goede manouvreerpartij Tommie van Moorsel te slim af en Bart v/d Berg maakte gehakt van de koningsstelling van zijn tegenstander v/d Schroot. Een mooie afsluiting van een prima seizoen mannen!

Schouten bij het zien van zijn stelling, één zet voor zijn remise-aanbod…

Jelle, ongeëvenaard qua eindspeltechniek, wat een talent, wat een man

Tegenstander met de handen in het haar, zelf een biertje, wat wil je nog meer?

Youri, ouderwetse kopman die trekt en sleurt, en je nooit laat zitten.

Kent u dat verhaal van de Buffalo Soldier die op de fiets kwam? Dat gaat dus niet goed.