Afgelopen vrijdag was het volle bak in Hostel Roots. 34 man, waaronder een flink aantal nieuwe gezichten. Nieuwe gezichten worden wij altijd blij van! Hopelijk werden zij ook blij van een avondje schaken bij KiNG en zien we ze binnenkort weer terug!

Een van de nieuwkomers was Sebastiaan Cornelissen. Hij ging er zelfs nog met een prijs van tussen! Voor een huisschaker had hij een uitstekende prestatie van maar liefst 3,5 uit 10 geleverd. Dat vonden wij wel een fles Lumunus van Stadbrouwerij 013 waard. De groep vrienden hield wel van wat competitie onder elkaar, dus wie pakt de volgende prijs?

Verder was het Carlos ‘het snelschaakkanon’ Preuter die zowel de ratingprijs onder 2000 als 1800 pakte. Hij mocht echter maar met 1 prijs naar huis, waardoor Ruben Hooghwerff de ratingprijs tot 2000 in ontvangst mocht nemen. Net een rating boven de 1800 en meteen weer een ratingprijs pakken. Wat een talent is het toch! Ik denk dat Ruben allang blij is dat hij onder 1800 weg is en geen concurrentie meer heeft van de voorzitter.

Voor de 3e plek was het erg spannend en kwamen maar liefst 3 man gelijk. Het was echter Mischa Senders die de meeste weerstandspunten had (van iedereen overigens). Voor de tweede plek was het toch enigszins verrassend zijn oudere broer Justin Senders die zich mocht melden. Dat hij kan schaken heeft hij wel laten zien in Wijk aan Zee, maar een geboren snelschaker was hij (vooralsnog) niet. Een tweede FM Senders in de maak?

Op eenzame hoogte was het uiteindelijk David van Kerkhof die de winst pakte. Met 8,5 uit 10 bleef hij nr 2 Justin een vol punt voor. Na een tijd afwezig te zijn geweest op de vrijdagavonden liet hij meteen weer zien dat de concurrentie blij mocht zijn dat hij even ‘pauze’ had genomen.

De volgende avond is op 17 maart. Hopelijk zien we jullie dan weer allemaal terug!

Hieronder nog de uitslag en wat foto’s:

Nieuwkomer Sebastiaan met zijn eerste prijs als schaker

David weet niet beter dan winnen

Stijd ter titanen. Wie is nu de echte FM Senders?

Ruben twijfelt nog steeds aan de uitslag

Tot de volgende keer! Kusjes Eric

Categorieën: KiNG's Nights

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.