KiNG 2 heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen door de Baronie 2 met 7,5 – 0,5 te verslaan. Lang en breed van te voren werd er reikhalzend uitgekeken naar deze onvervalste kraker in de klasse 4H van de KNSB competitie. KiNG 2 had zichzelf tot de tanden toe bewapend en voorbereid onder Spartaanse omstandigheden. Niets werd aan het toeval overgelaten.

Op bord 1 speelde Dick Straathof tegen Tim Mazajchik. Tim is al jaren niet meer actief als fervent schaker maar hij etaleerde zijn klasse en dat deed ons met weemoed terugdenken aan zijn formidabele prestaties in Rosmalen 2004 waar hij de tegenstand werkelijk decimeerde. Tim staat als parttime astrofysicus bekend om de ‘Wet van Mazajchik’ die stelt dat een schaakspel ontelbaar veel mogelijkheden kent maar als Tim speelt er maar één uitslag kan zijn. Ondanks dat Dick zich kranig weerde in een Siciliaan werd het 1-0 voor KiNG.

Op bord 2 speelde ons Frááns met de witte stukken tegen Peter Severijen. Als je ons Frááns het initiatief geeft dan geeft hij dat niet meer terug. Zo is ons Frááns. De Baron kreeg volgens mij weinig tegenkansen en streek uiteindelijk de vlag. 2-0

Op bord 3 de Voorzitter die ook deze ronde weer het volle punt binnen haalde en nu op een opmerkelijke 4 uit 4 staat. Kwade tongen beweren inmiddels dat er prestatiebevorderende middelen in het spel zijn. En Biemans heeft na het missen van een zogenaamde out of competition controle de schijn tegen. Tegenstander Joost Rutten werd na zijn nederlaag gevraagd naar zijn ervaringen. ”Bij de handdruk voor de partij zag ik die kolenschop van een hand en een onderarm als een sloopkogel al op me afkomen. Daar zat niks natuurlijks aan.”  Erik Biemans gaf na de partij aan dat zijn natuurlijke bouw en veel arbeid zorgt voor dit goddelijke voorkomen. ”Hard trainen hebben mij gebracht waar ik nu ben. Al ben ik natuurlijk ook gezegend met een bovennatuurlijk talent voor het spel. Mijn supermooie uiterlijk en gespierde onderarmen zorgen voor verwarring bij de tegenstander en soms ook teamgenoten. Ik heb nog nooit naar verboden middelen gegrepen. Mijn lichaam is mijn tempel en die is heilig.”  3-0

Bord 4. Bjorn. 4-0. Mooi.

Op 5 speelde Ruben met zwart tegen Karoy Kapitany. Ruben had een stelling van absoluut kreupelhout en kreeg toen pardoes een stuk cadeau. ”Ja, het was niet veel. Ik heb het later nog met de computert bekeken en ik kant U melden het was niet veel soeps. Kijk, je ken een hoop stront paars verve, maar ’t blijft een hoop stront.” aldus de KiNG speler.

Bram van de Vrande kreeg op bord 6 ook een stuk van de tegenstander. Er werden nog wat zetten gedaan maar met een stuk minder is het gelijk ook een stuk minder. Bram verzilverde zijn materiële overwicht en bracht de stand op 6-0.

Teamcaptain Erik-Jan Colijn had een taaie tegenstander in Kees van Dongen. Hij won weliswaar een pion maar het resterende eindspel leek niet te winnen. Maar die vermaledijde Colijn bracht wonder boven wonder de score op 7-0.

Bo speelde op bord 8 met wit tegen Jo Godderij. In zijn eer aangetast was het bestuurslid. Nooit had hij op het laatste bord gezeten. ”Ik geef alles voor die bende daar in Tilburg! 50 uur per week buffel ik voor die jakhalzen van KiNG! En dan word ik door de eerste de beste deuzige teamleider met een fototoestelletje op bord 8 gezet?! Heeft die gozer huidplooien voor zijn ogen zitten, of wa? En dan zit je ook nog in zo een zaaltje van een café met een piepende vloer, deuren die niet dicht gedaan worden, lawaai vanuit het café, wijzende vingers en hoongelach naast je bord! Ik ben er klaar mee!” de Veth beende Boulevard uit.

Uw verslaggever zocht naar antwoorden bij de teamgenoten van de Veth junior.

”Zo reageert hij wel vaker. Die jongen zit tjokvol met emotie en waarschijnlijk ook andere dingen. Spijtig is wel dat Bo een emotie-eter is en dat zie je wel aan hem.” aldus Bjorn

Erik Biemans zei hierover: ”Dan heeft hij weer een excuus om pas na een paar weken dat verslag te schrijven. Let op mijn woorden dat verslag krijgen we pas in 2020!”

”Dat schaken van hem lijkt net als hijzelf helemaal nergens op. Wat een bek heb die vent. En daar mottie nog mee vreten ook.” was de uitleg van Ruben.

”Bo steekt niet in een geweldige vorm en daarom probeer ik hem te beschermen tegen zichzelf. Hij is een belangrijke pion in mijn plannen voor KiNG 2 en ik ga ervan uit dat hij zijn (dikbetaalde) contract naleeft. Hij is professioneel genoeg om dit van zich af te schudden.” Was het commentaar van de teamleider.

Vader Christ de Veth: ”Hij ken er gewoon nie zoveel van.”

KiNG-icoon Bob Jansen deed ook nog een duit in het zakje. ”Ja, ik heb die partij gezien en dat deed pijn aan de ogen kan ik u vertellen. Onkunde noemen wij dit bij de Combinatie. Dat brein van de Veth is ondoorgrondelijk. Zoveel brainfarts dat je ze begint te ruiken. Het voordeel aan het opstellen van Bo op bord 8 is dat je bord 7 speler ontzettend sterk lijkt. Nee, dat noemen wij geen schaken. Dit was armoedig stukjes hout schuiven en met mazzel die stelling nog redden. Waar-de-loos! Die man is rijp voor zijn schaakpensioen. Een gestolen halfje.”

KiNG 2 – de Baronie 2  7,5-0,5