– Maar eigenlijk gewoon schaken, bier drinken en kut roepen

 

De interne competitie is bij iedere vereniging de aorta. Zonder kun je niet. Toch kunnen we stellen dat KiNG zonder een interne competitie floreert. Wie wil er vandaag de dag nu 3 uur voor 40 zetten, 1 uur voor de volgende 20. De partij afbreken en een zet onder couvert afgeven? Helemaal niemand.

De insteek zou moeten zijn dat het laagdrempelig is en dat je ook geen lid hoeft te zijn. Gewoon binnenlopen, de pot spekken, schaken en wat bier drinken. Hoe lastig kan het zijn? Hoewel de avonden altijd enigszins uitlopen wordt er altijd in een gemoedelijke sfeer gespeeld. We lachen, schreeuwen en schaken naar hartenlust in ons thuishonk.

Hoe toepasselijk was het dan ook dat ‘his Royal Dudeness’ Frans KiNGs de allereerste winnaar werd van KiNG’s nights! Daarna hebben we heel veel Stefan Kuipers voorbij zien komen. En met heel veel bedoel ik eigenlijk gewoon continu. Ik heb geen avond kunnen vinden waar Tricksonly meedeed en niet won.

Boulevard is daarvoor wel de perfecte locatie. Dicht bij het centrum en het station met een mooie zaal achter voor de schakers. Maar ook in het café zelf voelen wij ons zeer zeker welkom. Dit komt door onze geweldige gastheer en vrouw Jop & Dieke. Zonder hen was KiNG na 5 jaar niet waar we nu stonden. Ze denken mee, zorgen voor ons natje en droogje en sturen ons op tijd naar huis. Geen idee is te gek voor deze markante ondernemers. Waarvoor hulde!

Categorieën: Algemeen