De dag na pakjesavond mocht KiNG B haar pakje uitpakken. Het pakje was verstopt in een, bij surprises welbekende vorm, een paard. Uw verslaggever weet nog goed hoe hij ooit eens een dolpaard als surprise heeft gemaakt. Dolpaard? U raadt het al, een kruising van een dolfijn en een paard. De tegenstander van KiNG B raadt u ook al wel, ’t Paardje.

De score werd geopend door de topcoach zelf. Zijn tegenstander, de topcoach aan de zijde van de tegenstander, René Stadhouders, liet hem de open d-lijn domineren en door wat handigere manieren van stukken opstellen, was het punt zo geteld. Hij keek vervolgens om zich heen, zag op bord 4 een puntenmachine aan het werk, op bord twee geloofde hij het ook wel. En tja, over het topbord hoefde hij zich toch ook geen zorgen te maken? Hij vluchtte naar de bar alwaar hij warme Godendrank inclusief een toef slagroom naar binnen ging werken.

Terecht zo bleek even later, Eric van Dongen (dank voor het bewijzen van je diensten in het B-team) had tegen René Govers al snel het overwicht. De puntenmachine van KiNG C ging vrolijk verder bij ons. Van wat uw verslaggever zag, was het vooral een sterk paard dat de dienst uitmaakte.

Op het tweede bord mocht Roel Romanesco zijn kunsten vertonen. Dat deed hij door voortvarend zijn h-pion vooruit te sturen. En daar was het eigenlijk wel mee gezegd. Zijn tegenstander Willem van den Bosch werd flink onder druk gezet, maar liet zich niet kisten. Met behulp van, zal uw verslaggever het maken, zucht, hij doet het gewoon, een paard van Troje, kwam Willem onder de druk uit en werd met remise de match beslist.

Bjorn Fokker was ondertussen hard aan het werk om op het topbord een voordeel te bereiken. Positioneel beter hier, positioneel beter daar, maar Peter van den Hout liet niets toe. Tot er plots een pion gewonnen kon worden door Bjorn. Vervolgens kwam het aan op eindspeltechnieken met torens. En daarmee was Bjorn dodelijk. Hij pakte flink uit met de pionvoorsprong. Bijna feilloos loodste hij zijn extra pion naar de overkant, alwaar we ’t Paardje versloegen.

De topcoach vond het dolfijn, en ook de toegesnelde topspeler, Bob Jansen, was door het dolle heen. Maar dat kan ook door een andere wedstrijd zijn geweest. Geruchten gaan al wel dat Jansen een voorbereidingswedstrijd heeft gespeeld voor de, nu al zo gedoopte, kampioenschapswedstrijd van volgende ronde. Kampioenen?!