Schaakliefhebbers kunnen de vingers aflikken, in het weekend van 23, 24 en 25 juli gaan we een weekend lang schaken in het Spoorpark! Na het succes van het snelschaaktoernooi van afgelopen 3 juli gaan we opnieuw schaken in de buitenlucht, en deze keer een weekend lang. Gezamenlijk georganiseerd door de schaakverenigingen uit Tilburg en omgeving, namelijk SG KiNG, Stukkenjagers, EGS, SV Oisterwijk, De Oude Toren en De Drie Torens. Oftewel: Tilburg Schaakt!

Wat gaan we precies doen?

Op vrijdagmiddag trappen we af met ‘Uitloopschaak’, de buitenversie van het succesvolle ‘Inloopschaak’ wat Stukkenjagers normaal op vrijdagmiddag organiseert in Cinecitta. Dus twee rapidpartijen (25 minuten+5 seconden per zet) om 13.45 en 15.00, deelname is gratis, voorinschrijven is niet nodig. Aanwezig zijn is voldoende! Mocht je de eerste partij gemist hebben, dan kun je gewoon voor de tweede partij aanschuiven. Meer informatie kun je krijgen bij César Becx (c.becx@home.nl).

Op zaterdag gaan we rapidschaken. Zeven ronden met 15 minuten per partij en 5 seconden per zet erbij. We beginnen om 10.00 uur en eindigen rond de klok van 17.00 uur. Deelname kost €7,50 die we je vragen te betalen via de volgende link: Betaallink Rapidtoernooi (combideal: wie zaterdag en zondag meedoet betaalt maar €10 voor beide toernooien: Betaallink combi). Er zijn geldprijzen voor de top vijf (€150-€75-€50-€25-€15) en 3 ratingprijzen tot 1950 (€25-€15-€10) en 1600 (€25-€15-€10). Daarnaast zijn er nog prijzen in natura. Je kunt je aanmelden bij Jordy (jordy@sgking.nl), en verdere informatie kun je ook bij een van de organiserende clubs verkrijgen. Deelnemerslijst: https://www.sgking.nl/deelnemerslijst-rapidtoernooi/

Zondag is simultaandag. Van 11.00 tot 17.00 is er een omnisimultaan. Een wat? Een omnisimultaan. Organisator en bedenker Bram van den Berg zegt daarover: “Bij een Omnisimultaan speel je tegen 4 tegenstanders tegelijk. Met als bijzonderheid dat ook al je tegenstanders tegen 4 tegenstanders tegelijk spelen. Je speelt dus in feite een 5-kamp in één keer waarbij iedereen elkaar treft en iedereen door elkaar loopt van bord naar bord. Iedereen speelt zo dus simultaan. We spelen voorronden in poules en daarna finalepoules. Waarbij de winnaar van elke poule in ieder geval een prijs krijgt. Het speeltempo is 30 minuten per persoon voor 4 partijen.” Er is plek voor in totaal 50 deelnemers, waarbij het entreegeld €7,50 bedraagt, graag betalen via de volgende link: Betaallink Omnisultaan. Maar zoals gezegd, doe je zowel zaterdag als zondag mee, dan betaal je maar €10 voor beide toernooien (Betaallink combi). Een sfeerimpressie van een omnisimultaan kun je hier (http://paulkeres.nl/?p=14183) vinden, toen onze vrienden van Paul Keres er een organiseerden. Deelnemerslijst: https://www.sgking.nl/deelnemerslijst-omnisimultaan/

Daarnaast is er voor iedereen die wil de gelegenheid om aan te schuiven bij een ‘normale’ simultaan. Nederlands kampioene Anne Haast en Internationaal Meester Mark Haast zullen beiden aanwezig zijn om het op te nemen tegen voorbijgangers, jeugdspelers, iedereen die maar wil! Wie weet hen te verslaan? Voor iedereen die remise weet te spelen of zelfs te winnen, ligt er een mooie prijs klaar. De deelname is uiteraard gratis en voorinschrijven is niet nodig.

We hopen dat er in dit programma voor ieder wat wils is, voor jong en oud, huis- en clubschaker, en qua gezelligheid en prestatie. Komt dat zien!

Categorieën: Tilburg Schaakt!

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.