Het eerste team heeft afgelopen zaterdag het eerste punt afgestaan van het seizoen. De gelukkige was S. Landau uit Axel. De gehele middag was er volop spanning in hoe de match zou eindigen, al leken wij eerder op weg naar een overwinning dan andersom. Helaas mocht het niet zo zijn dat we het seizoen zonder puntverlies (in matchpunten) zullen eindigen.

De zwaarste strijd werd geleverd in de dagen voor de match, want de ene naar de andere corona besmetting kwam binnen. Het eerste team zag maar liefst 3 man in de twee dagen voor de match afhaken. Met het nodige kunst en vliegwerk wist Michael Nicol zijn debuut voor KiNG te maken door een last minute reis van Luik naar Tilburg af te leggen, waarvoor alleen maar credits! De andere twee invallers werden geheel toevallig en erg last minute gevonden doordat het 3e zijn wedstrijd moest annuleren wegens de corona perikelen. Twee spelers konden hierdoor doorschuiven van het 3e naar het 2e en daardoor kwamen Rob Haast en Ruben Hooghwerff beschikbaar voor het 1e team. Een geluk bij een ongeluk zullen we het annuleren van de wedstrijd van het 3e maar noemen.

De basisspelers deden allemaal wat ze conform hun rating zouden moeten doen, de een won van een volgens professor elo lagere tegenstander en de ander verloor van een sterkere tegenstander op papier. Gelukkig hadden we nog 5 basisspelers over en werd hier een 3-2 stand gescoord. De invallers mochten laten zien wat ze waard waren en dat hebben ze zeker laten zien!

Ruben was als eerste klaar van de drie en deze wist een keurige plus remise te scoren. Als teamleider van het 2e wist hij natuurlijk heel goed hoe om te gaan met een remise aanbod en seinde mij netjes in om wat te doen. Op dat moment stonden we met 2-0 voor door overwinningen van Cees en Koen. Echter waren er ook een aantal borden waar we twijfelachtig stonden. Het advies was dan ook: eigen keuze. Ruben twijfelde niet al te lang en pakte het halfje graag aan. Objectief gezien had Ruben een ietwat betere stelling, maar debuteren met een remise is niks mis mee.

Michael was de tweede invaller en tevens debutant voor SG KiNG! Deze handige snelschaker heeft ondertussen al menig KiNG lid laten zien wat hij in petto heeft. Zowel in het Spoorpark als op Lichess heeft hij al genoeg punten weten te verzamelen tegen spelers van onze club. Klassieke partijen moet er echter nog wat ervaring op gedaan gaan worden gezien deze nog op twee handen te tellen zijn. Michael leverde echter een uitstekende partij af en leek zijn tegenstander lange tijd onder serieuze druk te hebben staan. Echter een misrekening zorgde ervoor dat zijn goede stelling over ging tot een lopereindspel met een pion minder. Dit wist hij echter vrij soepel te keepen en hiermee verzilverde hij toch nog een half punt voor zichzelf en voor het eerste. Een mooi debuut!

Als laatste invaller was Rob Haast nog bezig. Tegelijkertijd met Mark Clijsen moest hij gaan zorgen voor de overwinning gezien op dat moment nog de stand 3-3 was. Clijsen had ondertussen een eindspel met een pion meer en had goede winstkansen. Aan Rob dus de taak om het halfje te bemachtigen. Lang leek Rob een soort muur te hebben waar niet doorheen te vechten viel, maar na de nodige stukken te hebben geruild bleef er een toreneindspel over waar zijn tegenstander een handig pionoffer inbracht. Met dit pionoffer werd er een veld extra gecreëerd voor de koning, die vervolgens naar binnen zigzagde. Erg sterk gespeeld door zijn tegenstander en hiermee zorgde hij ervoor dat Axel 4-3 voor kwam. Clijsen wist rond klokslag 6 uur zijn welverdiende punt binnen te halen en maakte er gelukkig nog 4-4 van.

Dank aan alle invallers! Mede door hun inzet werd er toch nog een punt gehaald. Opnieuw met 5 man hadden we niet nogmaals weten om te zetten tot een overwinning. Ik ga er dan ook vanuit dat we de volgende ronde met een voltallig basisteam op komen dagen uit bij EGS!

Hierbij nog alle uitslagen:


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.