Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de tweede KNSB zaterdag. KiNG 1 en KiNG 2 in 1 zoom call het was weer feest!

Het verschil tussen de captain van KiNG 1 en KiNG 2 was groot, beide non-playing.
De captain van KiNG 2 had alles goed onder controle en zelfs toen in de eerste ronde de tegenpartij ‘slechts’ 4 man aan de aftrap kreeg geen paniek.
Bij het eerste was meer chaos, met zeker de eerste ronde een close match die we wonnen, maar dat het anders af had kunnen lopen is een understatement.

Man jezus ,wat een interface is dat chess.com, niet te snappen!
Frank probeerde 20 minuten lang nog een speler van de tegenpartij 1 op 1 uit te dagen om alsnog die 5e partij te spelen. Iets wat hem helaas niet gelukt is, de inspanning ten spijt.
Mark Clijsen was in ronde 2 zijn partij kwijt (zijn tegenstander is helaas ook niet gekomen ivm technische problemen) en het kostte hem 5 minuten alvorens weer terug te komen in ‘zijn partij’, wat een onzin allemaal.

De zoom call was als gezegd goed vertegenwoordigd, regelmatig hoorde je iemand roepen ow lekker, of jezus gemist (deze vaker) of huh, wat? Kortom ik vloog van links naar rechts over de borden om al dit moois te aanschouwen.
Bij deze ga ik mijn best doen enkele pareltjes te tonen!

Bjorn stond al een tijdje knal gewonnen en dacht na Dc6+ ff Kg7??
Iets wat je in een normale partij niet overkomt, gelukkig had hij nog genoeg extra pionnen om het klusje te klaren.

Bjorn zijn stelling was al niet best, maar ik vind het toch wel mooi hoe die dame in no time een loper ‘wint’.

15. … Dxh2 16. Lg3 Dh6 17 Lxc4 Dc1+ en zo kom je dus van g2 naar c4 met stukwinst!

Carlos normaal de handigheid zelve, kreeg hier Txf2 op zijn dak en schrok zo dat hij Pxc7? speelde. Met KxTf2 en Pf6+ op het eind was het allemaal een stuk makkelijker gegaan.

Carlos heeft ook hier zijn creativiteit weer te pakken, wie heeft zo een stelling ooit op het bord met zwart? Na 0-0! DxLe2? Te1? (PxTe5!) LxTf3 had zwart wel erg veel voor de dame, helaas ging er daarna een toren in 1 van het bord.

Het meeste geluid komt zeker van Frans vandaan. Shit gemist. Wow, wat een zet. Mijn bier is op. Of hij gaat spontaan zingen, in de volgende stelling heeft wit zich erg actief opgesteld. Dc3 was de zet naar een beter stelling, maar inderdaad verzin die maar eens. Na Lc3 b5! nam zwart het initiatief over en won na vele omzwervingen.

Bij Cees gebeurd altijd veel, of het is heel saai of het bord staat in de hens. Neem deze stelling, na 13!! KxPg4! Dat zwart geweldig staat moge duidelijk zijn, na DxDe3 Lb5+ Kf8? kreeg wit toch tegenspel en de partij eindigde in een nederlaag voor ons.

Eric geeft remise graag een nieuwe/extra dimensie. Hier staat hij nog steeds een gezonde pion achter, maar het is beter dan wat hij had. Na LxPd4 exLd4, dacht hij ff blokken met Pe1??…d3! Lekker hoor, paarden versus vrijpionnen.

Justin deed voor het eerst mee en had al wat kansjes gemist in deze partij. Hier heeft hij echter actief zijn pionnen van f2 en h2 opgespeeld en combineert dit mooi met h6+ Kh7 Dd8 waarna zwart met Tef6 in de fout gaat en na Db8! snel kan opgeven.

De eerste match was close en veel partijen gingen alle kanten op, op het eind stonden we 5-4 voor met deze zwartstelling nog bezig. Wit speelde hier g6 waarna Bob met een fraai pat TxPf7+ de partij remise hield voor een extra matchpunt.

Bob dacht hier met zwart al puik te staan, maar schrok na Pe5! (Ph4 kan ook) toch en kon voor zijn gevoel weer van vooraf aan beginnen.

Wat ook lukte, in deze stelling staat Bob totaal gewonnen, zijn tegenstander dacht echter creatief te zijn Ld7+ Kc5 LxPb5 met het idee TxLb5 Txd5+ en 1-0, Bob lette echter wel op en besloot tot Ta2#

Mark Clijsen was al tijden bezig een niet te keepen eindspel te keepen met zwart, zijn tegenstander Niels van Dam gaat hier echter flink de fout in met Kxd5?? Mark begon hard te lachen, haha hij geeft een toren weg Lb7+ Kxc4 LxTa8 d5 Kd6? Lf4# en hij kon nog even doorlachen!

De ronde erna kon hij gelijk zijn revanche pakken, maar Mark is van de kleine zetjes en kwam tot Te6+, waar Te7 (niet schaak) wel wat sneller wint.

 

Zo 30 januari mogen we weer, een tip voor alle teamcaptains, nodig de tegenpartij gelijk als aan de externe uit via een mail als je ze via chess.com een invite hebt gestuurd. Wel zo leuk, dank aan Dennis van Leusden die ons de eerste ronde uitnodigde.

Verder wens ik dat als we ooit nog een online KNSB event mogen spelen dit op een ander platform dan chess.com gaat gebeuren!

 

 

 

 

 

 

 

Categorieën: Online

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.