Geschreven door Maykel van Rijen.

Door de bijna-vrieskou kwam ik op vrijdagavond aangefietst en parkeerde bij t station. Het naderende einde van een week herinneringen aan mijn roots. Opende de poort bij het hostel en een warm ontvangst was mijn deel. Ik hoorde eerder deze week van het overlijden van Frans. En tijdens het Kroeglopers van Bram dat het niet goed ging met hem, na een mooie (schaak-)zomer. Ik begroette Bram en condoleerde hem. Tijdens de bosvruchtenthee nam Bart het woord. Daar stond ik dan.. op 2 december 1989 voor een bomvolle aula mijn vader uitgeleide te doen. Barts’ tranen waren de mijne. Ik sloot mijn ogen en beelden van Frans en m’n vader wisselden af. Terug naar mijn roots.

 

Frans was mijn leeftijd en deelden het Odulphuslyceum en onze werkgever en hebben beide twee zonen. Die moeten samen met hun moeder door. Tussen de nootjes, Radlers en schaakcuriosa door was er spel en een ratingprijs tot mijn blijde verrassing. Op de fiets terug met Mark herinneringen ophalen en opnieuw afspreken weer samen naar stellingen te gaan kijken zoals in onze studententijd in West. We wonen nog steeds in West. Ik fietste even verder nadat Mark afsloeg en keek naar boven en knipoogde zoals ik wel vaker doe als hij weer dichtbij me is. De wortels; ze maken en raken je sterk. Het ga jullie goed lieve mensen. 

Categorieën: KiNG's Nights

2 reacties

Bram van den Berg · 14/12/2022 op 10:52

Knap geschreven Maikel, dank!

    Maykel van Rijengedaan Bram! · 21/12/2022 op 14:22

    Dankjewel en graag gedaan Bram!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.