Had KiNG 2 Stukkenjagers op bezoek in de zaterdagcompetitie, mocht deze week KiNG B op bezoek bij de Stukkenjagers in de avondcompetitie. Bij de vorige ontmoeting met de Stukkenjagers, werden lessen gedeeld. Of die nu toegepast konden worden, is maar de vraag. We hadden in ieder geval tips en tricks gevraagd aan KiNG A, dus een van onze tegenstanders van vorige ronde, speelde deze ronde met ons mee. Hoe het allemaal afliep, leest u hieronder.

Nieuw dit seizoen in de avondcompetitie, is dat het speeltempo veranderd is naar een tempo met increment in plaats van een extra tijd als de 40ste zet is gehaald. Handig natuurlijk, iedere zet 15 seconden erbij. Belangrijk dat dat maar vijftien seconden zijn, want dat geeft een voordeel als je eenmaal minder dan vijf minuten op de klok hebt. Je hoeft dan niet meer te noteren. Dat mag je echt niet vergeten!

Uw favoriete verslaggever was dat echter vergeten en verloor door gevlagd te worden van Erik Dignum. Nu was de eindstelling niet al te best, de weg ernaartoe was echter spannend, met onder andere een paard dat heel wat zetten geslagen kon worden. Hieronder kun je die partij zien.

Op het eerste bord speelde de tegenstander van uw verslaggever uit de eerste ronde! Eerst laten zien hoe je wint met zwart en daarna dus nog even een handje toesteken en laten zien hoe je wint met wit. Dat deed Mark tegen Cesar Becx. Er kwam een koning van zwart op f7 te staan en die daar houden gaf de doorslag.

Een gelijke stand en twee borden over met kansrijke posities. Hoe kansrijk de stelling precies was bij Bram, die op het vierde bord tegen Ron de Veen mocht spelen, weet uw verslaggever niet. Het leek mij dat Bram een kwaliteit voorstond, maar de koningsstelling van hem was wat verzwakt. Daar wist Ron gebruik van te maken door een penning op toren en koning op het bord te zetten. Met een extra aanval op een gepend stuk, werd de kwaliteit voor, een stuk achter en een lastige stelling. Bram baalde zichtbaar en verloor.

Op het derde bord speelden twee creatieve schakers tegen elkaar, onze voorzitter, Bart en Sebastiaan Dijksman. Bart was vol in de aanval gegaan op de koningsvleugel, maar toen de rookwolken waren opgetrokken, was de koning van Sebastiaan naar de andere zijde van het bord gegaan. Met een enkele pion als voorsprong, kon het nog een lange partij worden. Maar onder tijdsdruk, vergaloppeerde Sebastiaan zich, Bart maakte er meteen gebruik van, won het paard en speelde de stelling goed uit. 2-2 als eindstand, niet verloren, dus blijkbaar hebben we iets geleerd! De volgende ontmoeting met de Stukkenjagers zal wel worden gewonnen?

Rating
Rating
Becx, C. (César) 1992 Haast, M.J.A. (Mark) 2369 0 – 1
Dignum, E. (Erik) 1990 Lambregts, F.J.J. (Frank) 1868 1 – 0
Dijksman, S. (Sebastiaan) 1991 Berg van den, B. (Bart) 1673 0 – 1
Veen de, R.A. (Ron) 1835 Vrande van de, B. (Bram) 1668 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1952 Gemiddelde Rating: 1895 2-2

 

Categorieën: KiNG B

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.