SG KiNG A-de Pion A: 0-4.
Voor een korte reactie gaan we naar extern wedstrijdleider de Veth.

“Ehm, meneer de Veth. KiNG A-De Pion A 0-4, uw eerste reactie graag.”
“Dit is onacceptabel. Het is een totale afstraffing, een gênante wanvertoning. Een collectieve offday met een snufje matchfixing. We  hadden intern afgesproken om na vorig seizoen (KiNG A-Kentering A (1,5-2,5), red.) geen wedstrijden meer te verkopen. En wat doen deze verwerpelijke druiloren? Voor een tientje en een biertje de man verkopen ze hun ziel. Hun waardigheid. Van een koninklijk en ethisch verantwoord gezelschap als SG KiNG nota bene. Het is als een dame van lichte zeden die zelfs de jongste telg van de familie v/d Barg erop laat. Ze denken alleen maar aan hulliezelf. En bovendien had ik ze van tevoren nog gezegd…”

“Meneer de Veth, u loopt rood aan. En u bent al niet de fitste van het stel. Gaat u even zitten. Denk aan uw hart, het is maar een spelletje.”
“Een spelletje? Jij noemt dit een spelletje? Dat is precies wat die lamzakken van KiNG A dachten! Een spelletje, laat me niet lachen. En het is zo doorzichtig. Het is alsof Lance Armstrong nu weer op de fiets gaat zitten en de Tour de France 2017 wint. Met Riccardo Ricco, Thomas Dekker en Richard Virenque als knechten. Wie gelooft dat nou?”

“Ehm, oké. Hier is een glaasje water. En vertel ons dan eens wat er met de coach moet gebeuren”.
“Wij staan achter de coach. Zijn positie is niet in gevaar. *Kuch*. Jansen heeft in het verleden bewezen uitstekend om te kunnen gaan met grote groepen geestelijk beperkte jongeren, zeker in crisissituaties. Wat dat betreft is en blijft hij dus de aangewezen man om KiNG A te leiden.”

En die extra ingelaste bestuursvergadering van morgen? Waarvoor is die?
“Geen commentaar.”

Treft u zelf enige blaam?
“Ben je van de pot gerukt? En nu eruit.”


1 reactie

Michel · 05/02/2017 op 14:01

Dat wordt smullen !

Op de NBSB site zag ik de opmerkelijke uitslag van 0-4. Ik kreeg direct een ontembare drang me te spoeden naar de officiële website van dit Schaak gezelschap om te het verslag te bestuderen.
Niets is wat het lijkt bij de SG KiNG, ze blijven ons verassen.

Gesloten voor reacties.