Na verschillende vergaderingen, tientallen enquêtes en zelfs wat fieldresearch te hebben gedaan zijn we er dan toch eindelijk achter gekomen wat de ultieme formule moet worden van SG KiNG voor het seizoen 2019-2020. Na twee experiment avonden met een A (open) en B (onder 2000) groep hebben we gezien dat de spelers van de B categorie dit zeer op prijs stelden en gewoon dronken achter hun bord punten kunnen verzamelen. Bier, schaken en punten scoren, daar zijn wij natuurlijk ook groots voorstander van! Helaas begon nu dat gepeupel uit de A groep met dat het te zwaar werd om een hele avond op topniveau te presteren en dat ze elke avond tegen dezelfde 10 spelers zouden uitkomen. Dat ze eens een beetje moeten werken voor de punten juichen wij uiteraard toe, maar na twee avonden is ook wel gebleken dat de B groep dusdanig aantrekt waardoor de A groep klein begint te worden.

De vergaderingen liepen al snel uit de hand en niemand wist meer wat we moesten doen. In een paar zinnen de samenvatting van de afgelopen maanden:

Voorzitter Dhr Biemans: “Ik weet het als voorzitter ook niet meer. Mijn onderdanen kom eens met de oplossing!”

Om maar weer eens aan te geven waaruit ons bestuur bestaat:

Rechterhand (of is Biemans links?) Haast: “Ik kan ook alleen maar schaken, maar daarvoor zit ik toch in het bestuur van een SCHAAKvereniging?”

Geldverzamelaar Schouten: “Ik kan alleen getallen bij elkaar optellen, wees blij dat die bankrekening nog niet in het rood staat”

GM Dimitri: “Jongens jullie kennen me langer dan vandaag, mijn camera uit z’n hoes trekken is al meer dan genoeg inspanning voor de dag, nadenken doet iemand anders maar”

Ook werd er nog gevraagd naar de mening van Dhr de grote kale leider: “Pleur nou toch allemaal eens op mee die klôte vergaderingen en al da gezever. Witte gij wel nie hoeveul tijd da wel nie kost om op en keer te karre van Ouwe gestel naar den Kruikenstad mee da ouwe bakske van men”

Al snel werd duidelijk dat we er niet aan uit zouden gaan komen. Uit de wanhoop gecreëerd werd maar teruggevallen op de oprichter van deze ellende.

Oud-voorzitter/dictator Jansen: “Je moet altijd bij mij zijn, ik weet alles, ik kan alles en ik doe alles. Schaken is net politiek, je moet altijd roepen dat je iedereen tevreden houdt maar uiteindelijk moet je zo min mogelijk doen en draait alles om jezelf”.

Na deze oude en wijze les van dhr Jansen was er regelrecht een antwoord gevonden op de vraag hoe nou de avonden in te delen. We splitten het gewoon door de helft!

Dit seizoen gaan we iedereen tevreden stellen (of doen alsof) met 5 avonden in een A/B groep en 4 avonden in een open groep.

Gezien we eerder twee avonden in een A/B groep hebben gespeeld zullen we de komende  avond (8 november) in een open groep gaan spelen. Zoals altijd zal het om 20.15 uur beginnen bij Boulevard Cafe te Tilburg.

Aanmelden voor deze avond kan door middel van deze link of door een mail te sturen naar mark@sgking.nl

Verder hebben we besloten dat voor het eindklassement de deelnemers zowel hun gezicht moeten laten zien bij de A/B avonden als de open groep avonden. De beste 3 scores van beide avonden worden meegeteld. In totaal tellen dus 6 van de 9 avonden mee voor het eindklassement. Het eindklassement geeft nog extra prijzen weg voor de top 3 van zowel de A als de B groep.

Deelnemerslijst #3:

 1. Judith van Amerongen
 2. Harry Appelo
 3. Luuk Baselmans
 4. Thomas Beerdsen
 5. Bram op ten Berg
 6. Erik Biemans
 7. Joost van den Bighelaar
 8. Brent Burg
 9. Stefan Colijn
 10. Bjorn Fokker
 11. Mark Haast
 12. Sebastian Hatlapa
 13. Ruben Hooghwerff
 14. Cees IJzermans
 15. Bob Jansen
 16. Wilfried van de Kimmenade
 17. Frans Konings
 18. Chiel Koster
 19. Frank Lambregts
 20. Jasel Lopez
 21. Rick van Loy
 22. Kimberley Oostvogels
 23. Jan Poppelaars
 24. Sjoerd van Roon
 25. Jordy Schouten
 26. Mark Timmermans
 27. Frank Vennix
 28. Robin Verhoeven
 29. Max Warmerdam
 30. Wesley Vermeulen
Categorieën: KiNG's Nights