sg KiNG heeft iets nieuws. Ik (Bram van den Berg), heb Frans Konings gevraagd iets voor te bereiden over wat voor hem veel indruk heeft gemaakt in het schaken. Hij heeft een 3tal partijen geselecteerd uit het Konings-Indisch.

Samen met IM Mark Haast hebben wij bijna anderhalf uur gepraat over schaken, mensen in het schaken en nog veel meer!

Klik hier voor de video op youtube

Heb je ook een goed idee voor een video neem contact met me op! We gaan zelf ook actief werken een wisselwerking is ook altijd fijn uiteraard.

 

Categorieën: KiNG Academy

3 reacties

Gerard Milort · 26/06/2020 op 18:52

Leuk Bram! Dat die ouwe FK ex club- en teamgenoot van me nog zo leerzaam uit de hoek k an komen konden wij bij Paul Keres vroeger nóóit vermoeden ?
NB: FK staat voor Fransje Konings, en niet voor *** ?

Maurice Peek · 26/06/2020 op 21:40

Hey, leuke interessante video. Leerzaam en leuk met al die anekdotes verhalen over vroeger! Ik wist niet dat je zoveel van het KoningsIndisch wist Frans!

Peter van den Berg · 28/06/2020 op 21:22

Leuke video. Ik heb er met veel plezier naar gekeken.Wat me bevalt is het rustige tempo waarin gepraat wordt. Verder is het goed dat Frans datgene wat hij wil vertellen goed vasthoud in het gesprek waardoor er ergens naar toe wordt gewerkt..En leuke informatie over de behandelde opening.
Puntje van kritiek: Dat Frans vindt dat beginnende schakers zich toch met openingen bezig moeten houden is wat mij betreft een wat boute uitspraak. Dat dit goed zou zijn voor je enthousiasme lijkt me wat mager.Waarom dat niet zo slim is vind je voldoende terug in de handleidingen van de stappenmethode. Op zulk moment verwacht ik dat Bram uitlegt waarom werken aan openingen voor beginners niet goed is. Daar wordt het gesprek ook leuker van.
Ik kijk uit naar een vervolg

Peter van den Berg

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.