Afgelopen vrijdag verblijdde FM Niels Ondersteijn SG KiNG met een inspirerende masterclass en simultaan. Aan de hand van 7 partijfragmenten werd het publiek uitgedaagd om in het hoofd van Niels te kruipen. Daarna werd de (veeg)partij Ondersteijn-Beekman besproken en konden de deelnemers punten verdienen voor de zetten van Niels. Frank Vennix bleek uiteindelijk degene te zijn die de meeste correcte zetten wist te produceren, goed voor een lekkere fles wijn.

In de kloksimultaan die volgde namen 13 spelers het op tegen Niels. Niels kreeg 50 minuten, de deelnemers kregen er 25. Er werden veel spannende en spectaculaire partijen gespeeld (zoals bij Jacobs en Konings bijvoorbeeld), maar uiteindelijk wist Niels de mooie score van 10,5 uit 13 te halen. Een puike prestatie in een kloksimultaan met zo’n sterk veld (vier 2000+ spelers). Enkel Jan Arts (mooie partij), Jos Jacobs (spektakel) en Konings (spanning&constante tijdnood) wisten remise te behalen. Bob Jansen wist te winnen. Fons, Leo, Paul, Bart, Frank, Jordy, Carl, Bram en Jan D. wisten het niet te redden. De foto’s:

109

Bad boys for life…Maar wel twee nullen deze keer.

108

Frank V. druk bezig met de notatie…Winnaar van een verdiende fles wijn bij de quiz.

101

Ons nieuwste talent, Paul S. Wat een talent, wat een ruwe diamant, wat een man!

104

Konings in optima forma vs. The Gruenfeld, helaas niet genoeg voor een overwinning…

100

Jan leverde een puike partij af en kreeg de handen op elkaar van het publiek én simultaangever.

106

Fons was dichtbij een punt deze keer…

110

JJ en Don Leo: een gouden duo. Ook in te huren voor feesten en partijen. JJ speelde een uitstekende partij (uiteindelijk remise).

099

The man himself!


1 reactie

Frank · 23/05/2016 op 19:34

Was gezellig en leerzaam vrijdag. Ik heb ook nog wat foto’s gemaakt.

Voor de liefhebber, ze zijn hier te vinden:
https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0XJEsNWnJq4HxN

Gesloten voor reacties.