‘0-4, 0-4, 0-4!’ Scandeerde de harde kern van SG KiNG B onder aanvoering van Yuri G. (33, bezit van OV-jaarkaart en een schaakzaalverbod voor 14 jaar). ‘We zijn op oorlogspad en we eisen de scalpels van de Stukkenjagers C!’ Onder het aloude adagium: ‘Ik blijf liever thuis bij mijn vrouw de klager dan dat ik verlies van een Stukkenjager’  togen we onder nieuwbakken teamleider knarF Lambregts richting Cinecitta. Hij hoopte op een kleine overwinning en toen hij dit uitsprak in de nabijheid van Jansen, Romanesco en de Veth (24 uur per dag te bereiken voor al uw drugsfuiven en MMA gevechten) werd hij bijna gedwongen tot een voetreis terug naar Roosendaal. Teamleider knarF smoorde ook deze rel in de kiem door heel hard te roepen: ‘Ik betaal alles vanavond!’

Bij de Stukkenjagers zijn ze, helaas voor ons, niet voor één gat te vangen. Grootaandeelhouder Becx had na de gebruikelijke berichtgevingen de mededeling dat 1 van de DGT’s het niet goed deed. Dat deze DGT geheel toevalligerwijs bij Kopman Jansen naast zijn bordje stond was uiteraard puur toeval. De mannen van SJ-C hadden een grijns van oor tot oor. De toon was gezet!

Kopman Jansen! Hij kwam een x aantal minuten te laat maar zoals een waar kopman beaamt sprak hij nog opgewekte woorden tegen zijn teamgenoten: ”Niks aan het handje, ik begin altijd om 20.15 ook al begint de ontvangende vereniging om 20.00”  Principieel. Dat was ook zijn opzet met de witte stukken tegen Erik Dignum.

Op bord 2 zat Bo ’the immovable object’ de Veth tegen Bas Rosheuvel. Bas was duidelijk niet onder de indruk geraakt van Bo in zijn voorbereiding. ”Je ziet dat Bo zijn best doet maar veel verder dan een keer Lxf2 (…Lxf7) offeren en dan 3x winnen in het post-mortem is het niet. Ik begin dan ook gewoon met f2-f4. Dat hij daarna op zet 7 alsnog gewoon Lc5-f2+ speelt vind ik gewoon erg kinderachtig”

Roel RoMMAnesco speelde op bord 3 met de witte stukken een leuke pot tegen Guus Vermeulen. Kijk mee met deze partij in de pgn-viewer. Dat is echt superhip en gebruik ik voor de eerste keer op de site van SG KiNG. Vanaf nu ben ik naast oprichter, bedenker, genie en gezellig dus ook pionier bij KiNG. Dat jullie het weten.

Henry Flikweert probeerde het op bord 4 onze Teamleider nog behoorlijk lastig te maken. Knarf liet zien dat hij uit het juiste hout gesneden is. Eikelhout.

En zo wonnen de onzen dus met 0,5 – 3,5 en dat is volgens Yuri G. toch echt een halfje te weinig. ”Ik heb jarenlang in de harde kern van FC Utreg gezeten maar door een beperkte politie inzet zat ik soms gewoon 90 minuten lang voetbal te kijken. Dat heeft dus echt niks met de sport te maken!”  Yuri G. (we mogen zijn volledige achternaam niet gebruiken, anders kunnen we tandjes tuffen) vervolgt: ”Jarenlang knokken we nu al om ook het schaakhooliganisme naar een net zo hoog plan te tillen als bij het voetbal. Je ziet dat het nog in de kinderschoenen staat maar door de keiharde inzet van SturmGruppe KiNG kan het zomaar zijn dat we binnen enkele jaren ware professionals zien bij het schakenhooliganisme.”