Gisteren heeft David zichzelf van zijn beste kant laten zien bij de 3e ronde van onze Tilburgse Snelschaakcyclus. Eerst bood hij samen met Jasper Broekmeulen een reeks oudere boeken gratis aan voor de andere aanwezige schakers. Dit gulle gebaar zorgde meteen voor de nodige karma punten waarna hij zichzelf wist te belonen met de 1e plek. Deed TricksOnly dan niet mee?! Jawel!

De eerste ronde is meteen een vrij saaie ronde met eigenlijk vrijwel nooit een verrassing, maar deze keer verslikte topfavoriet Stefan Kuipers zichzelf in de huisschaker Bjorn Fokker. Bjorn beweert al jaren niet meer te schaken op wat internet potjes na, maar na deze overwinning gelooft niemand dit verhaal natuurlijk meer. Zou het wellicht de broer zijn van GM Dimitri?

De rondes erna wonnen de favorieten zo goed als al hun partijen totdat David in ronde 4 Stefan nog meer pijn deed door hem zijn tweede verliespunt van de avond te bezorgen. Verder was het wellicht verrassend om te zien dat na 5 ronde onze oud-voorzitter Bob Jansen de leiding had genomen met nog als enige nog een 100% score.

Maar dan heb je 5 rondes gehad en dan staan er genoeg andere kanonnen op je te wachten. Helaas voor Bob kostte hem dit nog de nodige punten in de 5 rondes die daarop volgden, ondanks dat een keurige score van 6,5 uit 10.

David bleef echter wel erg koel de rondes daarna en bleef eigenlijk gewoon alleen maar punten pakken en ook 2 halfjes dan. Maar met een score van 8 uit 9 met nog een ronde te gaan was het toch weer typisch om te zien dat alleen Stefan Kuipers weer gelijk zou kunnen komen bij verlies van David en winst voor hemzelf. En ja hoor, ons nieuwste lid en tevens groot talent Luuk Baselmans wist de laatste ronde David zijn eerste nul van de avond te geven. Stefan won ook en daarmee stonde ineens David en Stefan toch weer gelijk met beiden 8 uit 10. Luuk wist door zijn knappe overwinning naar een ongedeelde 3e plek te stijgen met 7,5 uit 10.

Maar dan, wie is er nou eerste? David won toch van Stefan? Ja dat is zeker waar, maar het gaat toch echt op weerstandspunten. Gezien David echter het hele toernooi door op de bovenste plekken stond had hij uiteraard meer tegenstand gekregen dan Stefan die van 2 uit 4 moest terugkomen. Uiteindelijk dan toch een keer een andere winnaar! Hulde voor David!

De ratingprijs onder 2100 werd met wellicht wat geluk gewonnen door Eric de Moor (6/10), die deze won doordat Luuk <2100 al de 3e plek in beslag had genomen. De ratingprijs onder 1850 ging naar het Roosendaalse talent Frank(ie) Lambregts (5/10).

Met 38 man hadden we weer een geslaagde avond. Verder was het ook weer mooi om te zien dat er toch weer een paar nieuwe gezichten waren. De volgende ronde is op 21 december, dus noteer hem alvast in jullie agenda!

Categorieën: KiNG's Nights