Zaterdag 9 oktober. We moesten tegen Sas van Gent 3. We speelden in De Boomtak.

Als eerste was Vincent klaar. Vincent verloor van Justin Senders. Vincent stuurde een paard op avontuur terwijl hij onderontwikkeld was.

Iets later verloor Gilbert van Mark Clijsen. Mark speelde sterk.

Manuel had inmiddels remise aangeboden aan tegenstander Koen Haast, maar Koen weigerde. Koen won.

Gert speelde tegen Mark Haast. Gert begon vroeg met zijn centrumopmars en verloor een pion. Mark speelde het solide uit.

Martin verloor van Eric de Moor. Eric had een sterke dreiging op de lange diagonaal b7-g2.  Om vervolgens op de andere diagonaal met …Df6-a1 mat te geven.

Johan speelde tegen Lars Vereggen. Lars won een toreneindspel met twee pionnen meer. Goed gespeeld van Lars.

Als laatste speelde Frans tegen Jordy Schouten. Frans speelde sterk. Er kwam een paardeneindspel op het bord met vier pionnen. Helaas bleef Frans over met een paard en een pion tegen een paard, wat niet te winnen was. Een plusremise dus.

7.5-0.5. What else?

Bij de tegenstanders lezen we: “KiNG steekt qua rating met kop en schouders boven de andere ploegen uit in deze klasse, en ze moeten maar snel promoveren. Dat wilden ze zelf ook, maar de KNSB staat instroom van nieuwe teams toe niet hoger dan de 4e klasse. Daarom moeten ze nu deze weg volgen.”

Sorry? ‘Moeten ze deze weg volgen’? Alsof het een straf is om in de derde klasse G te spelen. Een klasse met een aantal gekende sympathieke verenigingen met bevriende spelers, zoals EGS en Baronie.

Zeker voor een bierteam als KiNG 1 waarin het meerendeel van de spelers maximaal 9 partijen per jaar speelt (niets mis mee overigens), zou dat juist een zegen moeten zijn.

Om maar niet te spreken dat het niet veel zin heeft om meer dan 2 jaar (KiNG speelde haar eerste externe wedstrijd op 28-9-2019) te zeuren over het ’te lage’ instromen van KiNG 1 in de landelijke schaakcompetitie. Die regels zijn er niet voor niets, nieuwe verenigingen stromen nu eenmaal lager in. Dat weet je van tevoren. En dan heeft KiNG 1 nog twee klasses over mogen slaan.

De enige vraag die dit seizoen nog rest: straft Goes 1 deze arrogante houding af?

Categorieën: KiNG 1

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.