Afgelopen zaterdag was het zover, onze eerste thuiswedstrijd in café Boulevard, met 2 teams, tegen het gezellige Souburg dat beloofde een clash van heb ik jou daar te worden.
Na de krappe overwinning van de eerste ronde stond iedereen ook op scherp, ik hoorde namelijk via het bestuur dat de tegenpartij uit ronde 1 (Goes 2) had verwacht dat we alles met 8-0 zouden winnen en we sowieso niet in deze klasse thuishoren. Dat we een klasse apart en bescheiden zijn wisten we al maar dat het zo snel al bekend was in het Zeeuwse is toch een wonder als je het mij vraagt.

Cees had andere prioriteiten en derhalve ben ik heel blij dat Youri Gerritse bij ons wilde invallen, hij begon de dag ook met leuk dat ik mee mag doen…geloof Youri, jij gaat vaker gevraagd worden!

Vrijdagavond moest ik tafeltennissen, tegen Oss 2, 1 van de gezelligste teams uit onze klasse. Enige nadeel als Tilburger is dat ik in Elshout tafeltennis en de combinatie drank en met de auto schijnt mogelijk te zijn maar om velerlei redenen geen goed idee. Ik was dan ook van plan op de fiets te gaan na een lange werkweek. Ik voelde me echter niet helemaal lekker (excuus 1), het regende (excuus 2), echt heel hard met voorspellingen voor de hele avond/nacht (excuus 3 en 3,5). Waardoor ik toch met de auto ging, in de eerste wedstrijd schoot het in mijn rug. Waardoor de avond nog wat minder relaxt werd, want ik dacht ach niet zo klagen gewoon lekker doorspelen. Nou lekker spelen zat er dus niet meer in, fysiek was het k en bij de 6-4 overwinning, de 4 nederlagen van voormalig kopman(denk in enkele uren hiervoor), nu zwakste man en kans om aan kop te staan naar de 5e ronde. Waarbij we de gedoodverfde kampioen het nog heel erg moeilijk konden maken, altijd leuk druk bij de tegenstander ging mijn vrijdagnacht nu letterlijk en figuurlijk uit als een nachtkaars.

Een goede douche en een topnacht zorgden voor een hele fijne ochtend. Ik fietste naar Danny (een van mijn tafeltennisteamgenoten uit team interpolis, andere competitie in Tilburg, TTL, lang verhaal dus gewoon vergeten) om wat hand en spandiensten te verrichten bij een verhuizing. Bij aankomst stond het biertje al klaar. Ja Dannie weet wel hoe hij mij moet paaien. Na een korte maar krachtige inspanning was de bus leeg en toog ik naar Boulevard. Ik kwam bij het station ons nieuwe talent Ruben Hoogwerff tegen we spraken over bier, lange nachten, bier, schaken (o nee), bier, treinen, bier, sfeer gezelligheid, bier en KiNG en waren bij onze bestemming.

Ik begon gelijk aan mijn eerste versnapering, dat werd een tweede en zo ging het door tot het donker was buiten, de spareribs en pizza’s allang verorberd waren door de KiNGsmen en Souburg 2 (uitermate sympathiek team, niks wat ik niet wist idd). De zondag stond ik met bijbehorende problemen op, maar je moet er wat voor over hebben voor zo een feest, ik neem aan dat het bestuur na enkele belletje ook rustig geslapen heeft en anders, ach dan maar niet!

O ja, we wonnen 8-0 ‘knappe’ jongen die deze teksd ziet.