3de ronde KNSB competitie alweer: vandaag mocht SG King 1 het opnemen tegen SV de Baronie 1 in Breda. Onze vrienden van het tweede team waren ook aanwezig en mochten het zelf opnemen tegen het tweede team van de Baronie. Het beloofde een spannende strijd te worden en meteen werd duidelijk dat iedereen er weer zin in had!

Bij aankomst werd ons verteld dat Baronie 1 hun eerste bord helaas leeg zou laten. Jammer natuurlijk! Zeker nu wij zelf ook zo ons best hadden gedaan om met een volledig team te verschijnen (en gelooft u mij dat dit heel wat werk heeft gekost!).

Ikzelf hoefde daarom niet te spelen. Gelukkig had ik mijn boekje “Italiaans leren spreken” bij me en kon ik tussendoor nog even een mooi wandelingetje maken in de straten én natuur van Breda. Helaas heb ik geen “bucketlist” maar anders had ik dit weer kunnen afstrepen.

Op bord 2 hadden wij de altijd sterke én krachtige Mark Clijsen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik weinig van deze partij heb meegekregen. Af en toe kwam ik kijken en voor ik er erg in had, had Mark al gewonnen. Heel netjes gedaan: hier wordt een teamleider natuurlijk altijd vrolijk van!

Joris speelde op bord 3 en had van te voren al aangegeven “weinig ritme” te hebben qua schaken. Lange tijd leek mij dat Joris iets beter stond. Het lukte hem echter niet om een doorbraak te forceren en na de langste partij van de dag moest hij berusten in remise. Jammer, maar geen ramp gezien de overige resultaten!

Op bord 4 speelde – smaakmaker van het team – Eric de Moor. Eric kwam goed uit de opening en voerde langzaam maar zeker de druk op. In het midden- en eindspel won eric 2 pionnen waarna hij de partij met winst kon beëindigen. Uitstekend gespeeld!

Op bord 5 hadden wij Jordy. Jordy ging voor een snelle koningsaanval. De zwartspeler kon dit adequaat verdedigen, maar – door het naar voren spelen van veel pionnen – ging dat wel ten koste van meerdere verzwakte/ zwakke velden en pionnen. Jordy besloot daarop zijn aandacht te verleggen naar de zwakke e6 pion (inclusief de gehele verzwakte diagonaal a2-g8). Aangezien het de tegenstander maar niet lukte om zijn stukken op de damevleugel te ontwikkelen was het snel klaar en konden we een puntje bijschrijven.

Bob speelde op bord 6. Toen uw verslaggever bij hem kwam voor commentaar over de partij had hij maar 1 ding te zeggen: “Het kon alle kanten op, maar ik had liever zwart”. Het zal u niet verbazen dat Bob dan ook won. Mannen van weinig woorden maar wél daden. Ik ben (uiteraard) geen feyenoord-fan (wie wél?) maar dit is wel hoe wij het graag zien!

Invaller Erik Biemans mocht plaatsnemen aan bord 7 met wit. Lange tijd leek het mij dat Erik wat beter stond, maar de tegenstander verdedigde sterk. Erik probeerde nog een doorbraak te forceren, maar deze kwam er helaas nooit. Uiteindelijk moest hij daarom genoegen nemen met een halfje. Alsnog natuurlijk dikke prima gezien de overige resultaten en ontzettend bedankt voor het invallen Erik!!!

Sterspeler Mark Haast speelde met de zwarte stukken op bord 8. De witspeler besloot om vroeg in de partij de dames te ruilen. Als gevolg hiervan was het zaak voor wit om meteen actief te spelen om zodoende het evenwicht in de stelling te kunnen bewaren. 14. Ph4 was een kritiek moment want daarna ging het snel bergafwaarts voor de witspeler. Zwart maakte dankbaar gebruik – met zijn paard(en) – van de verzwakte zwarte velden in het centrum (d4 en f4) en al snel was er geen uitweg meer. Lekker bezig Mark!

Uitslag: 7-1 winst. Niet verkeerd natuurlijk. Bij het eten zagen we ook nog eens dat concurrent Goes had verloren. Dit werd met luid gejuich ontvangen bij de mannen van King die nog net niet de beker zijn gaan ophalen in Zeist (of is dat een andere sport?). Het is nog vroeg in het seizoen: laten we proberen om nuchter te blijven. De stukken moeten immers blijven spreken, niet de monden…

Rating
Rating
NO 0 Senders, J.B.H. (Justin) 2178 0 – 1
Dongen van, C.P.A.M. (Kees) 1668 Clijsen, M.C. (Mark) 2107 0 – 1
Willeboordse, J. (Jasper) 1793 Broekmeulen, J. (Joris) 2213 ½ – ½
Slagboom, A.J. (Arno) 1848 Moor de, E.A.J. (Eric) 2085 0 – 1
Ooms, C. (Kees) 1864 Schouten, J.A.J. (Jordy) 2141 0 – 1
Dijksman, S. (Sebastiaan) 1874 Jansen, B.A.H. (Bob) 2150 0 – 1
Linden van der, W. (Willem) 1921 Biemans, E. (Erik) 2037 ½ – ½
Hemmers, C.A.M. (Carlos) 1878 Haast, M.J.A. (Mark) 2374 0 – 1
Gemiddelde Rating: 1835 Gemiddelde Rating: 2161 1-7

 

Tot de volgende! Deze vindt over 3 weken alweer plaats. Eens zien of King 1 dan weer een mooie prestatie kan leveren!

 

Justin Senders

Categorieën: KiNG 1

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.