Door nooitgeluk/altijdpech

 

Op zaterdag 19 december mocht KiNG 2 zijn eerste (haar?) wedstrijden spelen in de online KNSB-competitie op chess.com. Goed klaargestoomd door een masterclass van FM Mazoetan de avond ervoor en met een gezellige Zoom call kon er weinig mis gaan op deze dag, ondanks de afwezigheid van FM Mazoetan zelf op zijn favoriete (!) schaaksite.

De eerste ronde werd gespeeld tegen Overschie 1. Op drie borden een flink ratingoverwicht dus KiNG 2 moest zijn favorietenrol waar zien te maken. Onze captain MRHZ gaf het goede voorbeeld en versloeg jessevd soepel met 2-0. Altijdpech had een keer geen pech en won binnen 20 minuten beide partijen. Onze nieuwste aanwinst Picovulcanus84 had waarschijnlijk meer van zijn debuut verwacht en kreeg een lastige eerste partij waarin de tegenstander het sterk uitspeelde. In de tweede partij waren de rollen omgedraaid en werd het goed uitgespeeld door de debutant, 1-1. Fjjl kreeg een gelijke tegenstander en kwam dan ook in een gelijk eindspel terecht. Helaas hielp zijn verbinding niet mee en werd deze in tijdnood verloren. De tweede partij werd ook een gelijk opgaande strijd waarbij fjjl wel de remise hield 0,5-1,5 . Rotterdammer in dienst van KiNG, niemand minder dan RLH64, moest allerlei trucs in de stelling vlechten om een -10 stelling nog te winnen en dat lukte ook nog. Echt, hoe dan?! In de return breidde RLH64 vanuit zijn geliefde Engelse opening een betere stelling langzaam uit tot een beter eindspel met een winnende vrijpion, 2-0 voor KiNG 2.

 

 

In de tweede ronde mocht het sterrenensemble van KiNG 2 aantreden tegen Muconsult Apeldoorn 2. Captain MRHZ was vervangen door een veel jonger talent, namelijk bramvdv. Deze beging met zwart wat foutjes in een Siciliaans, kwam al snel minder te staan en kreeg te weinig tegenspel. Met wit waren de rollen omgedraaid en won bramvdv materiaal na een mooie aanval en speelde het goed uit, 1-1. Kopman altijdpech berustte in een snelle zetherhaling in partij 1 en kreeg in de 2e partij in een mindere stelling een stuk cadeau door een combinatiefout van de tegenstander 1,5-0,5. Fjjl liet het ratingoverwicht gelden en kreeg een verwoestende aanval op het bord die in 23 zetten won. In de tweede partij was fjjl zo ontevreden over het riante 10+2 speeltempo dat hij er enkele premoves uitgooide. Mooie tijdswinst maar daar tegenover stond onnodig stukverlies en een verloren partij 1-1. Picovulcanus84 kreeg het erg lastig in zijn eerste partij maar de tegenstander had het nog veel lastiger met de klok (of zijn verbinding?) en verloor hierdoor op tijd. Met zwart won Carlos vervolgens redelijk gemakkelijk door een sterke aanval: 2-0. RLH64 kwam slechter te staan in de eerste partij, bleef kansen creëren, kwam gelijk en won op tijd, ook een kwaliteit. In de tweede partij lukte dit bijna weer maar de tegenstander was getergd en won nu wel: 1-1.

 

 

Op naar de volgende ronde in januari!

Categorieën: Online

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.