Na een nipte 4,5-3,5 nederlaag tegen D4 1 is de ‘submarine’ van KiNG veroordeeld tot het spelen van degradatieschaak. Gedurende de middag zag het er nooit naar uit dat de leden van het Genootschap met een goedresultaat uit Dongen zouden vertrekken. Door deze nederlaag is het beste team van KiNG gedaald naar de voorlaatste plek in klasse 4H.

Al snel keek het tweede team van Storm Gruppe KiNG tegen een 2-0 achterstand aan. Het duo de Veth had een collectieve offday en liet ons puntloos in de openingsfase van de match. Bo trof op bord 4 Carlo Bloem verloor een stuk en niet veel later de partij. Op bord acht volgde vader Christ het voorbeeld van zijn zoon en pakte eveneens een nul. Een blik over de overgebleven borden liet niet veel ruimte voor gedachten aan een positieve uitslag.

Als een donderslag bij heldere heldere hemel was daar ineens Ruben. Hij had een ogenschijnlijke gelijkwaardige stelling in moordend tempo omgevormd tot een soepel punt. De Rotterdamse versterking benutte een blunder van zijn tegenstander, 2-1 tussenstand.

Voorzitter Erik Biemans wist zijn perfecte score vast te houden. Hij verschalkte Joost Sips op soepele wijze en plots gloorde er hoop aan de horizon. Björn ‘mother’ Fokker’s partij eindigde zonder een winnaar. Bram werd door de teamcaptain op bord 1 gezet om de opstelling van de tegenstander te ontregelen en voor een upset te zorgen. Dit gebeurde doordat Bram een halfje wist te pakken tegen een tegenstander met ongeveer 500 punten meer met een 3-3 tussenstand tot gevolg. De vooruitzichten bleken echter droevig met Toon en Erik-Jan nog bezig.

Toon verloor in het middenspel een kwaliteit en wist dit niet meer recht te breien, 4-3. Erik-Jan had een duidelijk minderestelling op het bord met een remise aanbod van zijn tegenstander. Met geen winstpogingen meer in het vooruitzicht besloot hij dit schoorvoetend te accepteren.

De Storm Gruppe vervolgt zijn externe zaterdag campagne op 14 december met een thuiswedstrijd tegen de Baronie 2. Komt dat zien, we kunnen alle steun gebruiken!