Jaaaaa! We mogen weer, schaken voor de KNSB-competitie is toch altijd bijzonder. Na een lange zomervakantie, was het op 17 september weer zover. KiNG 2 mocht aantreden tegen WLC 2. Het team heeft wat veranderingen ondergaan, dus het was nog even afwachten hoe het een en ander zou verlopen. Maar toen uwer geschiedschrijver, de teamcaptain, op zaterdag de trein instapte, was hij overtuigd over de kunsten die het team zou tentoonspreiden.

Eenmaal op locatie zouden twee nieuwe gezichten in het heroïsche team verschijnen. Marion, gelukkig had ze al met een aantal activiteiten van KiNG meegedaan de afgelopen zomerperiode, en Jeroen, de broer van, zijn in ieder geval nieuw. Bij Jeroen had uw teamcaptain geen gezicht (tijd voor een smoelenboek van KiNG?), maar gelukkig is de gelijkenis aanwezig.

Meer nieuwigheden in het team? Niet zoveel, het belangrijkste element, plezier, is gebleven. Maar of iedereen plezier had die middag in Eindhoven dat valt te betwijfelen. Uw schrijver dezes had in ieder geval achter het schaakbord weinig plezier. Of nouja, een leuke stelling op het bord had hij wel.

U begrijpt, we hadden wit in die partij. Dat ging plots mat. Zo moet het dus niet team. Gelukkig was er op de andere borden niet zoveel aan de hand. Erik-Jan, uitermate vroeg bij de speelzaal, had met de zwarte stukken op bord twee weinig spel weten te maken en maakte soepel remise.

Ex-teamcaptain Ruben had een mooie aanvalspot, al zijn pionnen vlogen naar voren richting de koning van zijn tegenstander. Geen idee of het allemaal klopte, maar effectief was het in ieder geval want het werd 1.5-1.5. En dan moesten kanonnen als Youri en Bjorn nog hun punten pakken.

Youri kreeg volgens mij een stuk cadeau, moet je ook maar af zien te dwingen. Maar als ik dat mis heb, kan ik altijd schrijven dat Youri gewoon heel solide schaakt en dan is een foutje maken dodelijk. Dus een voorsprong!

Met die voorsprong op zak, kon Jeroen in een gesloten stelling zijn eerste halve bordje scoren voor KiNG! Nooit in de problemen geweest en dus een prima remise om mee in te komen. Heeft onze secretaris meer broers?

Maar er is altijd baas boven baas. Ze was wat zenuwachtig voorafgaand aan de partij en ook tijdens de partij was de spanning merkbaar. Zeker toen ze eenmaal een toren voor stond én nog moest bewijzen dat ze met een torenvoorsprong wel kon winnen. Maar toen haar tegenstander eindelijk op gaf, hadden we wel mooi het eerste matchpunt van dit seizoen binnen!

Remise door Bjorn of Bart, dat moest toch wel goed komen? Bart had geen 1. b4 gespeeld. Hij is voorzitter geworden, nu moeten zijn schaakpartijen ook representatief zijn blijkbaar. Maar sympathiek dat hij is, besloot hij zich aan te sluiten bij de teamcaptain. Deed wat slechte zetten en zijn tegenstander kon het spannend maken. 4-3 voor ons.

Maar Fokker bleef de juiste zetten vinden om druk te houden in het eindspel. De druk werd te veel, remise was buiten bereik gekomen en een matcombinatie kwam op het bord. Die vond Fokker, en dat was een pareltje! Mat met een pion!

Vijf bord punten, twee matchpunten. Een Italiaans Huis, Jack’s, het was genieten! Nog maar acht rondes dit seizoen helaas.

Rating
Rating
Weijers, R.G.J. (Ralf) 1879 Lambregts, F.J.J. (Frank) 1881 1 – 0
IJzendoorn van, L. (Leo) 1696 Colijn, E.J. (Erik-Jan) 2004 ½ – ½
Wilbrink, H.A. (Henny) 1806 Fokker, B. (Bjorn) 1977 0 – 1
Krenning, J.T. (Jasper) 1788 Gerritse, Y.A.J. (Youri) 1964 0 – 1
Jacobs, T. (Tobias) 1788 Berg van den, B. (Bart) 1670 1 – 0
Feijen, N. (Niels) 1698 Hooghwerff, R.L. (Ruben) 1786 0 – 1
Beijk, D.P. (Dannie) 1695 Moor de, J.R.L. (Jeroen) 1889 ½ – ½
Quintus, M.H.B. (Max) 1561 Adriaans, M. (Marion) 1852 0 – 1
Gemiddelde Rating: 1739 Gemiddelde Rating: 1878 3-5
Categorieën: KiNG 2

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.