Het eerste avondteam van KiNG A kende deze week een uitstekend debuut in de 1e klasse. Het sterke De Drie Torens A, vorig seizoen nog goed voor een podiumplek, werd met 3-1 verslagen.

In het sfeerrijke Café Theseus kende KiNG een vliegende start. Al snel kwam Jordy (bord 3 tegen Toon Mentink) erg goed uit de opening. Toon kwam niet meer los en werd gedwongen tot verdedigen. Het leek een kwestie van tijd voordat Jordy het punt zou gaan binnenhalen.

Tegelijkertijd wist Bart met zwart tegen de sterke Hans Moors (200 ratingpunten meer!) door een uitstekende openingsbehandeling een mooie stelling te bereiken. Op andere borden zag het er prima uit, dus het remise-aanbod was goed getimed. Een prima pot van Bart.

Jordy wist kort hierna ook te winnen, 1,5-0,5. De overige partijen Leemans-v/d Berg en Jansen-Kocken zagen er beide remise uit. Bij Bram werd het dit ook. Leemans had een wat prettiger middenspel bereikt, maar na wat geruil bleef er te weinig over om voor te spelen. Die Berg krijg je niet zomaar op zijn ruggetje. Remise dus. Door dit resultaat werd Kocken gedwongen om zettenherhaling uit de weg te gaan. Mede door de heftige tijdnood en gecompliceerde stelling leverde deze typische ‘dood of de gladiolen’-poging een stelling op waar zelfs een sterfhuisconstructie niet meer tegen bestand was.

3-1 dus en een prima debuut in de eerste klasse. Op vrijdag 23 oktober wacht de achtkamp tegen de Kentering. KiNG A-Kentering A en KiNG B-Kentering B, Café Boulevard, daar waar reputaties sneuvelen en ego’s gebroken worden. Komt dat zien!

IMG_0009

Dream Team in actie

IMG_0012

v/d Berg jr. in de denktank, puike partij…

IMG_0014

v/d Berg sr. aan de Spa Rood, ondanks nadrukkelijk afraden van de teamleider…