Wat was het weer een enerverende avond. Bij binnenkomst werden we al netjes opgewacht en in de gaten gehouden om te kijken of we niet aan het spioneren waren. Hoe zit dat nou , hoor ik u denken. Nou het zit als volgt.
Toen onze vicevoorzitter, tevens onze teamleider de opstelling bekend moest maken. Werd hij erop geattendeerd dat hij het netjes opgevouwde briefje met de opstelling van de drie torens niet open moest vouwen om al de opstelling te kunnen bekijken. Dit zou ons inderdaad een levensgroot voordeel hebben opgeleverd, in deze kraker op Tilburgse bodem.

Nee zonder gekheid, onze vicevoorzitter en tevens teamleider vulde netjes de namen in van onze godenzonen die deze klus aan gingen. De volgende keer zal Bert de opstelling gewoon uitprinten en overhandigen aan de teamleider van de tegenstander, zoals het hoort. Hiervoor onze nederige excuses van de rest van het team, het zal niet meer gebeuren.

De wedstrijd begon voortvarend. Frank kreeg op bord 4 een stelling in handen die na 5 zetten al -5 aangaf tegen Joost. Moet toch een gave zijn om dat voor elkaar te krijgen. Met een stuk tegen 2 pionnen achter ging Frank de strijd aan. De stelling werd lastiger, waardoor hij een kwaliteit kon winnen en het nog spannend werd. Over het eindspel heb ik bij de analyse verscheidene verhalen gehoord. Het was voor de gewone leek niet te volgen. Maar het eindresultaat was een gelijkspel, een heel mooi resultaat voor Frank!

Op bord 2 was Rob begonnen met zwart tegen Rick. Rick had het een of andere IM uit de fam. Haast vorige keer ook al lastig gemaakt, dus was het oppassen geblazen voor Rob. Rick kwam beter uit de opening, maar zo veel was er nog niet aan de hand voor Rob. Naarmate de partij vorderde kwamen er meer dreigingen in de partij en Rob maakte goed gebruik van de tijdnood van Rick. Na wat kracht zetten van Rob was de partij beslist en kon King een punt bijschrijven!

Op bord 3 mocht onze vicevoorzitter en tevens teamleider het opnemen tegen Wilbert. Bert begon zoals gebruikelijk met de oerang oetang opening, en kwam er nog niet eens zo heel slecht uit. Wilbert snoepte ergens een pionnetje en ging dus het eindspel in met pion meer. Dit werd vakkundig uitgespeeld, ondanks dat Bert het Wilbert nog best lastig heeft gemaakt. Waarvoor onze complimenten, wederom bewees Bert ons een dienst door mee te doen. Alleen al door zijn aanwezigheid worden wedstrijden beslist.

Dan moest Roel maar de matchpunten binnen halen tegen Huub op bord 1. Het werd een Siciliaan waar de dames al snel van het bord gingen als de verslaggever het goed gezien heeft. Na een rustig middenspel bleven er in het eindspel voor ieder een loper van gelijke kleur en wat pionnen over. Roel pareerde de pogingen van Huub om ergens een pion aan de overkant te krijgen en een remise was het logische gevolg. Waardoor een matchpunt veilig werd gesteld.

We mogen na deze spannende avond een punt bijschrijven tegen de drie torens die gemiddeld meer dan 200 elo punten hadden. Dat wil natuurlijk niks zeggen tegen de godenzonen van King. Wederom was het een gezellige avond, bedankt hiervoor en tot de volgende keer!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.