SG KiNG heeft vandaag zijn tweede zomerse aanwinst gepresenteerd. In navolging van IM Max Warmerdam zal ook IM Mark Haast komend seizoen de clubkleuren van SG KiNG verdedigen. Haast (28), kind van de club, wordt overgenomen van Leidsch Schaakgenootschap en heeft een langdurig contract getekend. LSG en KiNG hebben besloten geen mededelingen te doen over de transfersom.

Penningmeester Schouten: “Twee bakken bier en een gezinsschaal bitterballen! Die uit Leiden snappen het echt niet! Ehhh, mocht ik dat niet zeggen? Geen commentaar!”

Hoofd scouting Jansen: “Het voelt een beetje alsof een verloren zoon teruggekeerd is. Die geef je doorgaans eerst een pak rammel om hem duidelijk te maken dat ‘ie niet meer moet weglopen. Maar bij Mark is dat anders. Mark is een oersterke centrale verdediger, die niet alleen qua uiterlijk op een Oost-Europese slager lijkt. Die geef je niet zomaar een pak rammel, want dan lig je zelf als eerste in een dubbele ippon seoi, oftewel een dubbele schouderworp.”

“In eerste instantie waren wij vooral geïnteresseerd in zijn broer, de wellicht nog meer getalenteerde Rob. Wat een speler. Maar tijdens het scouten viel ook Mark op. Zuid-Amerikaanse passie, vreet z’n man op, Oost-Europese kop. Wat willen we nog meer? We zijn dus blij dat we naast onze nieuwe spits Max nu ook een nieuw ‘slot op de deur’ hebben. Hier komt niemand langs. Boulevard is weer veilig.”

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.