Zaterdag 17 augustus organiseert SG KiNG een nieuw toernooi: Het KiNG Summer Tournament. Het toernooi wordt gespeeld in RAW (pin-only!) naast het station van Tilburg. We beginnen om 11.00 uur (inloop vanaf 10.30) en het duurt tot ongeveer 17.00 uur. Inschrijfgeld is €3,-. Het speeltempo bepaal je zelf. Pardon? Inderdaad, dat bepaal je zelf. Je krijgt namelijk aan het begin van de dag 60 minuten waarin 6 partijen afgewerkt moeten worden. Hoe gaat dat in z’n werk?

Ronde 1 speel je tegen Erik B. Erik B staat bekend als een oerdegelijke, ietwat saaie doorsnee ambtenaar die voor geen meter kan schaken. Je besluit dat je voor dit kleine varkentje niet meer dan 5 minuten nodig hebt. Je pist deze pennenlikker binnen 5 minuten van het bord en hebt dus nog 55 minuten over voor de resterende 5 partijen.

In ronde 2 speel je tegen Stefan K. Stefan K, ook wel de ‘almachtige van SG KiNG‘ genoemd, wint normaal elk toernooi waaraan hij meedoet. Dus ook deze keer. Je denkt, denkt, en denkt, maar helaas, 25 minuten verspild en een 0 aan je broek. Je hebt dus nog 30 minuten over voor 4 partijen.

In ronde 3 speel je tegen Bram v/d B. Het is inmiddels 13.00 uur, wat doorgaans betekent dat Bram v/d B door overmatig alcoholgebruik het verschil tussen een paard en loper niet meer ziet. Na (weer) een onreglementaire zet van deze dronkaard zet je netjes de klok stil, geef je aan dat je de FIDE-gelicenseerde arbiter van dit evenement zult inschakelen om de partij te claimen, loopt naar dienstdoende arbiter, legt je verhaal uit, en krijgt direct een punt toegekend. Zo gaat dat bij KiNG. Je bent slechts 7 minuten kwijt en hebt dus nog 23 minuten over voor 3 partijen.

In ronde 4 speel je tegen Rob H, ook wel ‘de dreun van Dongen‘ genoemd. Dat kan niet veel zijn denk je, maar deze taaie rakker blijkt toch een lastigere klant dan je van tevoren dacht. Je hebt 15 minuten nodig, maar hebt dan wel een zwaarbevochten remise uit het vuur gesleept. Wat kan die vent schaken! Je hebt nog 8 minuten voor 2 partijen over. Dat wordt dus zweten.

Het menu van ronde 5 bestaat uit EJ C. Deze kameraad lijkt meer afgeleid door de bitterballen die inmiddels ruimschoots ten tonele zijn verschenen, dan zijn schaakstukken. Als hij dan toch met zijn vettige vingertjes een zet doet, is het geen beste. Je wint, verbruikt maar 3 minuten, en lacht smadelijk in je vuistje. Dit is jouw toernooi!

Met 3,5 uit 5 en 5 minuten voor de laatste partij doe je volop mee om de bovenste plekken. En laten er nu net in dit toernooi vele prijzen, ratingprijzen, prijzen voor tijdsmanagement, etc zijn. De laatste ronde ben je ingedeeld tegen Frans K. Frans, Genoot van het Eerste Uur, heeft zijn tijd weer eens dramatisch ingedeeld en heeft voor de partij tegen jou nog maar een minuut over. Je weet hoe dat gaat lopen. Een toch al verstoorde motoriek en weinig tijd, dat moet een punt opleveren. Je wint op tijd, slaakt een vreugdekreet en bent binnen de tijd gefinished! Tijd voor bier, bitterballen en een mooie prijs. Wat een vereniging! Wat een toernooi!

Wil je ook meedoen? Meld je dan aan bij Bob (06-52323090) of Jordy (06-24193866/jordy@sgking.nl). Er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar.

Deelnemers 16-8:

Berg op ten, Bram

Berg van den, Bart

Berg van den, Bram

Biemans, Erik

Bighelaar van den, Joost

Blijlevens, Pim

Broekmeulen, Joris

Burg, Brent

Clijsen, Mark

Colijn, Erik-Jan

Daamen, Roland

Dongen van, Eric

Haast, Anne

Haast, Rob

Hooghwerff, Ruben

Jansen, Bob

Konings, Frans

Kuipers, Stefan

Lambregts, Frank

Mentink, Toon

Mollema, Thomas

Roon, Sjoerd van

Schouten, Jordy

Vennix, Frank

Warmerdam, Max

Zegveld, Rick

Kools, Thomas

Verhoeven, Robin

Wuijts, Johan