Corona heeft het dagelijkse leven flink veranderd, maar hoe is KiNG hiermee omgegaan? Ik neem jullie graag mee in de afgelopen maanden en wat er op de planning staat voor de komende periode.

Zondag 15 maart: de dag dat de 1,5 meter samenleving werd ingevoerd en alle horeca gelegenheden op slot gingen. Voorlopig vanuit huis schaken was een feit.

Vanaf deze dag zijn wij als bestuur al met zijn allen in gesprek gegaan over hoe moet het nu verder met KiNG. De eerste weken kwamen we nog niet zo vooruit, gezien de grote hoeveelheid vraagtekens die bij ons en ook de rest van het land en de wereld boven het hoofd hing. Echter wisten we wel snel dat we online schaaktoernooien wilden gaan aanbieden. Samen met Paul Keres en later ook OZU werd dit een groot succes met op zijn hoogtepunt maar liefst 184 deelnemers!

Eenmaal duidelijk geworden dat het allemaal een stuk langer zou gaan duren dan gehoopt zijn wij meteen door gaan schakelen en gaan nadenken wat we jullie nou nog meer konden gaan aanbieden. Een simpele conclusie kwam al snel naar voren om een vervangend evenement aan te bieden voor het NK Lightning. Niet iedereen was ervan overtuigd, maar het NK Bullet 2020 was een feit! En waar er eerst nog twijfels waren, waren deze compleet weg na dit goed geslaagde toernooi! Twee dagen lang alleen maar 1+0 voorbij zien komen en dat ook nog eens gepaard met vast commentaar van onze voorzitter vergezeld met een wisselend bestuurslid.

 

Speciaal hiervoor werd een twitch account gestart voor SG KiNG. Door deze twee dagen hebben we 145 volgers bij mogen schrijven. Ruimschoots de verwachtingen van onze Bo overschreven die van te voren inzette op 6 kliks, 3 likes, 18 views en 4 pannenkoeken. Voor nu ligt het account helaas weer even stil, maar wie weet wat er weer in het verschiet ligt!

Niet veel later begon de zomer door te breken in het land en was het Bart van den Berg die de schaaktafels had ontdekt in het Spoorpark. Waar de eerste weken nog 4 tot 6 man aanwezig was, waren het een paar weken later 8 man, 3 vrouwen, 2 kinderen en ook nog 2 kinderen in wording. Elke week weer een nieuwe samenstelling, maar altijd volop plezier! Zelfs de krant kon niet achterblijven met dit nieuws.

Waar ondertussen het standaard gesprek van de dag ging over wanneer mogen we dan weer een keer ‘normaal’ schaken, probeerden wij als bestuur ons antwoord dan ook klaar te hebben en uiteraard gepaard met weer eens wat nieuw ideeën. En daar was dan het eerste plan om officieel fysiek te gaan schaken. Het inspirerende parkschaak werd doorgetrokken naar het Summer tournament in datzelfde spoorpark. Met uiteindelijk 35 man, een goede temperatuur en volop genietende gezichten is het een understatement als we zouden zeggen dat het een geslaagd toernooi was! Bang voor Corona? Met de hoeveelheid desinfectiemiddel dat was ingeslagen, hadden we ook nog kunnen overwegen een buikschuiftoernooi te organiseren.

Ook hier waren de welbekende elleboogjes aanwezig!

Verder waren in de tussentijd ook nog een tweetal online clubavonden gehouden waar eerst Bram van den Berg en vervolgens Bo de Veth ons meenamen in een overwinning op een GM en een aantal mooie puzzels. Gevolgd door een online toernooitje was het weer gezellig. De tweede avond wisten een aantal genoten de weg ook weer te vinden naar Boulevard, waar vanuit daar via de beamer alles bekeken werd. Zeker de tweede avond leek weer langzaam aan te lijken op een KiNG avond waar we al zo lang op zitten te wachten.

En dan komen we aan bij het heden. Wat staat er nu weer op het programma? Laten we beginnen met onze filmpjes die we willen gaan doortrekken. De bal werd afgetrapt door KiNG legende Frans Konings met sidekickers Mark Haast en Bram van den Berg. Anderhalf uur lang wist Frans weer zijn mond niet te houden en heeft hij ons weer wat wijzer proberen te maken over het schaakspel, zijn visie en wat randzaken zoals het geloof. Nog niet gekeken? Bijna 300 man gingen je al voor. Bij deze: https://www.youtube.com/watch?v=l5WCGKGJQlc

Volgens de voorspelling kunnen jullie volgende week rekenen op een vervolg van deze serie met deze keer in actie Bart van den Berg en Rob Haast, geassisteerd door Bram. Houdt dus zeker onze kanalen in de gaten!

Buiten deze filmpjes die maandelijks opgenomen gaan worden komt er ook een heuse KiNG Library. Elke maand proberen we jullie te voorzien met een boekrecensie in de vorm van een video, waarna het besproken boek in de bibliotheek komt te liggen. De bestuursleden Mark Haast en Jordy Schouten zijn al jaren bekend met het maken van boekrecensies voor Schaaksite. Beide hebben met deze overstap hun toptransfer van Schaaksite naar KiNG te pakken. Verder hebben we al meerdere mensen weten binnen te halen om dit mee op te pakken. Zelf ook interesse? Mail dan naar jordy@sgking.nl. Alle boeken die in deze bibliotheek liggen zijn vervolgens gratis te huren door onze eigen leden voor een maximale periode van 2 maanden. We gaan ons best doen het materiaal snel aan te vullen zodat jullie vervolgens ook weer genoeg materiaal hebben om mee aan de slag te gaan.

Verder hebben we onze scouts ook hun werk laten doen in de zomermaanden. Een aantal versterkingen zijn vastgelegd voor komend seizoen in zowel de KNSB als NBSB  competities. De contracten zijn gelukkig op tijd getekend voordat Koeman deze getalenteerde spelers mee zou nemen naar Barca. De boomlange spits, creatieve spelverdeler en de snoeiharde verdediger zijn volgend jaar daardoor gewoon te zien in hun KiNG hoodie. Binnenkort zal bekend worden gemaakt wie er komend seizoen voor SG KiNG gaan spelen.

Ten slotte willen we al onze leden uitnodigen voor de ALV van vrijdag 11 september. Vanaf 18.00 uur zijn jullie welkom waarna we traditiegetrouw eerst een BBQ zullen hebben, gevolgd door een pubquiz waar onder andere het afgelopen jaar wordt besproken. Ter amusement zullen we dit jaar ook een aantal vragen toevoegen die voorbij zouden kunnen komen in elke andere pub. Voor de winnaar zullen wij een prijs verzorgen.

Wegens Corona willen we jullie wel vragen jezelf voor 4 september aan te melden! Er is helaas maar beperkt plek gezien de 1,5 meter die gehanteerd moet worden. We hebben daardoor een maximale capaciteit van 24 man. Vol = vol. Uiteraard vragen we jullie ook om eigen verantwoordelijkheid om thuis te blijven bij klachten. Je kan jezelf aan te melden door te mailen naar erik@sgking.nl

We hopen jullie allen weer snel te zien!

 

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.