Afgelopen zondag was het weer zover. Na een jaar lang getraind te hebben waren de mannen van SG KiNG er weer klaar voor om af te reizen naar Utrecht voor het jaarlijks terugkomende NK Schaakvoetbal. Lang leek het toernooi niet door te gaan wegens te weinig deelnemende teams, maar gelukkig waren er uiteindelijk dan toch 8 teams die waren komen opdagen om weer gezellig te gaan schaakvoetballen.

Zoals elk jaar doen er altijd een paar sterke teams mee op zowel schaak als voetballend gebied. Dit jaar waren er zelfs twee Franse GM’s puur voor het plezier overgekomen om het team van Black Sheep te versterken. Wij doen het dan wellicht wel zonder GM’s, maar wij dachten dit jaar toch ook wel een aardig team te hebben voor zowel het schaken als voetballen. Helaas hadden we al snel twee tegenvallers te verwerken toen de van te voren gekozen keepers Stefan H. en Jordy niet mee konden voetballen. De geruchten gingen rond dat Stefan zaterdagavond iets te diep in het glaasje zou hebben gekeken en pas om 15.00 wakker werd en toen niet meer op tijd in Utrecht kon zijn. Jordy wist zichzelf te verschuilen achter het zwakke argument dat hij een rugblessure zou hebben. Jordy was echter wel meegegaan om mee te schaken. De rest van het team werd aangevuld door Erik, Wesley, Bram, Roy, Cor en de gebroeders de Moor.

De dag begonnen we door te voetballen tegen Charlois, maar blijkbaar waren onze mannen nog niet al te scherp en verloren we deze wedstrijd wellicht wat onnodig. Cor liet dan ook na de wedstrijd duidelijk merken dat hij meer felheid verwachtte van het team en zette daarmee meteen het team op scherp voor de rest van de dag. De ronde erna begonnen we met een dubbele ronde schaken tegen het sterke HMC Den Bosch, maar blijkbaar hielp de peptalk van Cor al in het schaakgedeelte want over 16 partijen wisten we een keurige 8-8 gelijkspel eruit te halen. Gezien HMC op elk bord een flink ratingoverwicht had was dit een mooi begin van het schaakgedeelte. Helaas moesten we in HMC alsnog onze meerdere herkennen doordat de voetbalwedstrijd wel verloren ging. Nadat de eerste wedstrijd nog Bram in het doel stond was daar nu Eric gaan staan die daarmee wat extra voetbal in de ploeg bracht als meevoetballende keeper. Echter had hij nog niet helemaal begrepen dat hij in het doel stond want de eerste wedstrijd was het gebruik van de handen nog niet veelvuldig te zien.

Vervolgens was dan toch eindelijk het moment daar voor KiNG, want tegen Oud Zuylen Utrecht wisten we zowel met schaken met 12,5-3,5 te winnen en ook met het voetballen wisten we onze eerste overwinning in de wacht te slepen. Ook Eric had ondertussen in de gaten dat hij in het doel stond, want met een paar belangrijke reddingen wist hij de overwinning veilig te stellen. Afsluitend in de poulefase wisten we nog Charlois met 11,5-4,5 te verslaan met schaken. Doordat Charlois opvallend genoeg wist te winnen met voetballen van HMC waren we op 1 punt na 3e geworden in de poule en moesten we het na de pauze gaan opnemen tegen Almelo.

Toen iedereen dan eindelijk dacht even wat te kunnen gaan eten werden we ineens bij elkaar geroepen omdat er dit jaar ook sprake zou zijn van een penaltybokaal. Dan maar met een broodje en biertje in de hand richting de voetbalzaal om te kijken of wij met pingels schieten wel van dezelfde tegenstanders zouden kunnen winnen. Het antwoord is JA! De meeste penalties werden feilloos binnen geschoten en ook keeper de Moor wist zichzelf te ontpoppen tot man of the penals. Alle drie de teams uit de poulefase werden verslagen en daarmee hadden we ons hierbij voor de bovenste helft van de kruisfinales geplaatst.

Na de euforie van het penalty schieten mochten we meteen weer aan de bak op het voetbalveld tegen Almelo. Gezien de andere drie serieuze wedstrijden was dit wel ineens een verademing om op halve kracht te kunnen spelen en er vrij makkelijk door heen te lopen. Ineens wilde alle wissels constant weer het veld in met de uitspraak: “als ik dan een wedstrijd kan scoren is het wel deze”. Zo bleek ook, want de wedstrijd werd met 5-0 gewonnen. Jeroen en Roy namen hierbij het team op sleeptouw door de ballen in het doel te laten verdwijnen van de tegenstander. Almelo probeerde nog wat terug te doen door van ons te winnen met schaken, maar helaas voor hen werd dit een slachtveld met een uitslag van 13,5-2,5.

Nadat we dus hadden gewonnen van de nummer 4 van de andere poule moesten we tegen de winnaar van de andere kruisfinale tussen de nummers 3 en 4 uit de poules. We hoopten uiteraard dat we nog een nieuwe tegenstander zouden tegenkomen in de vorm van Schaakwoude, maar helaas verloren zij van Oud Zuylen en moesten we het dus nogmaals tegen Utrecht opnemen. Gezien we de vorige keer op beide gebieden de baas waren, hadden we goede hoop. Onze schaakconditie leek ons wat aan het afbreken te zijn, want waar we de vorige keer nog met 12,5 wisten te winnen moesten we deze keer genoeg nemen met 9,5-6,5. Uiteraard gaf deze uitslag ons het voordeel dat we aan een gelijke stand met voetbal van ze zouden winnen.

Helaas moest de laatste wedstrijd van het toernooi nog wat roet gooien in de goede sfeer die het hele toernooi aanwezig was. Heel de wedstrijd was fel en daarbij soms wat over het randje. Maar zaalvoetbal is toch geen contactsport? Klopt helemaal, maar zaterdag werd er gefloten volgens de veldvoetbal regels. Gezien het van twee kanten kwam, was er niet per se een probleem, maar het moet natuurlijk wel vriendelijk blijven. Helaas liep het 2 minuten voor het einde van de wedstrijd uit de hand toen een van de onze voetballende tegenstanders zichzelf niet meer onder controle had en het nodig vond om onze geliefde voorzitter met twee handen richting de vloer te dirigeren. Na wat ophef werd uiteindelijk de wedstrijd gewoon uitgespeeld en wisten wij met 1-0 zege te vieren. Met als gevolg dat we 5e waren geworden in het totaalklassement. Over het hele toernooi was nieuwkomer Roy de grote man met maar liefst 8 uit 10 bordpunten en 3 doelpunten!

Maar we konden nog een prijs halen met de penalty bokaal. Helaas werd de eerste kruisfinale verloren, waarna we nog om de 3e plek moesten schieten. Bram wisselde Eric weer af voor de laatste penalties en dit bleek een gouden wissel te zijn, want hij was van waarde door drie maal op een rij een penalty te stoppen en daarmee een klinkende 3-0 overwinning in te luiden. Het brons ging naar SG KiNG!!

De dag mochten we afsluiten met een de bronzen schoen en een grote slagroomtaart die zelfs te groot bleek voor ons gezelschap. Al met al was het weer een gezellig toernooi!

 

 

Categorieën: Evenementen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.