KiNG Corona-update:

In deze tijd is het belangrijk om op een veilige, verantwoorde manier een pot te kunnen schaken. Het liefst zonder dat daarbij alle gezelligheid ingeleverd wordt. We willen graag een update geven over de maatregelen die we willen gaan treffen om te blijven schaken op een veilige en verantwoorde manier, en de gevolgen voor onze activiteiten.

Maatregelen

-We vragen iedereen nadrukkelijk thuis te blijven als ze klachten hebben. Deze klachten zijn: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn); hoesten; benauwdheid; verhoging of koorts; en plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).

-Vooraf aanmelden is verplicht. Daarmee geef je dus ook aan dat je geen van de voorgaande klachten hebt.

-We hebben een maximum aantal deelnemers bij onze activiteiten. Om de 1,5 meter-regel goed te kunnen naleven passen er 24 schakers in Boulevard. Dat is dus het maximum bij alle activiteiten.

-De consequentie van voorgaande is dus ook dat KiNG 1 en 2 nooit tegelijk samen in Boulevard kunnen spelen. Jammer, maar helaas de enige manier waarop we dit seizoen überhaupt nog kunnen blijven spelen. KiNG 3 (het nieuwe NBSB-zaterdagteam) is een viertal en zal 3x thuis spelen. Op die 3 zaterdagen zullen er dus 24 man schaken in Boulevard, alle andere zaterdagen zijn het er dus minder(16).

-Bij binnenkomst zal er altijd desinfectiemiddel en schoonmaakdoekjes aanwezig zijn. Er worden vanzelfsprekend geen handen geschud.

-Boulevard voldoet aan de voorwaarden qua binnenventilatie. Dat wil zeggen dat er vaak en genoeg verse lucht rondgepompt wordt.

-We zijn met Boulevard in overleg over looprichtingen. Dat betekent dat we onnodige loopbewegingen tussen borden zoveel mogelijk proberen te voorkomen. 

-Toeschouwers mogen we helaas even niet toelaten.

-Mocht je klaar zijn en partijen willen bekijken die nog bezig zijn, vragen we je 1,5 meter afstand te houden van de spelers en de looprichting te volgen.

-We willen bij onze activiteiten gebruik maken van een doorzichtig schermpje tussen de spelers.

Dit ziet er misschien gek uit, maar voorkomt juist een hoop ‘gedoe’. Op dit moment is het volgens het KNSB-protocol namelijk zo dat spelers ruime afstand van elkaar moeten houden, tijdens een partij niet voorover mogen leunen, afstand moeten bewaren tijdens het uitvoeren van een zet, niet te ver achterover mogen leunen, in kortdurende tijdnood maar kort over het bord mogen hangen, etcetera. De ontvangende vereniging is hiervoor verantwoordelijk (middels een coronaverantwoordelijke) en tegenstanders van andere clubs kunnen ons hier dus ook aan houden. Met een schermpje ondervangen we dit voor een groot deel. Het wordt dan ook aanbevolen door de KNSB. Hoe dit in zijn werk gaat zie je (op het eind) van dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=bL8ZKW1v7rY. 

Actviteiten:

-KiNG’s Nights

De KiNG’s Nights zijn tot nader order geschrapt. Dat betekent in ieder geval dat de ronde van 9 oktober niet doorgaat, en de ronde van 6 november onder voorbehoud. Vooraf aanmelden wordt een vereiste en leden zullen daarbij voorrang hebben ten opzichte van niet-leden. Leden kunnen zich 2 weken van tevoren aanmelden, niet-leden 1 week. De volledige planning kun je vinden op https://sgking.nl/kings-nights/.

-Avondcompetitie 

We spelen dit jaar met 4 teams in de avondcompetitie. De eerste ronde van de avondcompetitie (start was gepland op 12 oktober) gaat niet door. De tweede ronde (de week van 9 november) gaat onder voorbehoud door. Wanneer en of rondes worden ingehaald, is nog niet duidelijk. De indeling van de poules en resterende data kun je vinden op http://www.nbsb.nl/competitie-uitslagen/. Ook voor de avondcompetitie geldt een maximum aantal spelers, dat betekent dat er altijd 2 teams thuis spelen, en 2 teams uit. Ook hier is het maximum dus 16 spelers in de zaal van Boulevard.

-Zaterdagcompetitie 

We spelen dit jaar met 2 KNSB-achttallen en 1 NBSB-viertal. De indeling en speeldata kun je vinden op https://schaken.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20202021/voorlopige-indeling-knsb. Ook hier zullen we dus spelen met een maximaal aantal deelnemers en schermpjes.

-Zondag 10+10

In tegenstelling tot onze vrijdagavonden gaan onze (nieuwe) zondagmiddagen wel door. De eerste ronde is gepland op 11 oktober in Theseus. De eerste ronde in ons vertrouwde Boulevard is op 8 november. Ook hierbij zullen we (in ieder geval in Boulevard) dus de bovenstaande maatregelen treffen. Meer informatie hierover kun je lezen op https://sgking.nl/zondag1010/. 

We snappen dat de maatregelen het schaken misschien wat minder gezellig maken. Het is echter maar tijdelijk en dit is de enige manier dat we op een verantwoorde manier kunnen blijven schaken. En vergeet niet, wij zijn KiNG, wij zijn kampioen!

Mochten er nog vragen, op- of aanmerkingen, tips of tricks, voorzetjes of inkoppertjes zijn, schroom niet om even te bellen of mailen!

Groet en hopelijk tot snel,

Het bestuur van KiNG

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.