We did it! Weliswaar met bloed, zweet en tranen, maar op zondagochtend 9.21 uur braken Niels Ondersteijn en Bob Jansen dan toch echt het oude wereldrecord ‘Longest Chess Marathon‘ van 44 uur en 21 minuten. Om 13.00 uur, na 775 partijen Lightning Chess, werd het doel van 48 uur non-stop schaken bereikt. Een nieuw record is werkelijkheid en de recordhouders vierden deze momenten KiNG-style: met champagne en een pot Lightning Chess! Niet alleen het record werd gehaald, tevens werd het doel van €2000 ruim verdubbeld. In totaal werd er €4105,- opgehaald voor het goede doel, COLT Cambodja. Vanuit Cambodja werd er meegekeken op de livestream en kwamen er vele (Cambodjaanse) aanmoedigingen door, wat onze mannen erdoorheen sleepte.

De livestream werd goed bezocht met bijna 6000 views. Er werd live commentaar gegeven door onder andere GM Twan Burg, schaakcoach FM David van Kerkhof en host GM Vladimir. Eenzelfde livestream zal ingezet worden om het spektakel van het 3e NK Lightning Chess van 10 juni in beeld te brengen.

Onder andere Brabants Dagblad (http://www.bd.nl/tilburg/wereldrecord-schaken-in-tilburgse-en-bossche-handen~ac8ca7ca/) en Omroep Brabant (http://www.omroepbrabant.nl/?news/265139102/Ik+heb+kramp+in+mn+armen+duo+schaakt+48+uur+lang+en+haalt+wereldrecord.aspx) besteedden aandacht aan de recordpoging. De gehele recordpoging is tevens te vinden op https://www.twitch.tv/sgkingtv

Het professionele camerateam van Iron Motion (http://ironmotion.nl/), Wijffels Kantoormeubilair (http://www.wijffels.nl/), masseuse Maria van der Sar (https://www.mariavandersar.nl/, familie van Edwin!), diëtiste Sonja van Oers en natuurlijk Jop en Dieke van ons vertrouwde Café Boulevard bedankt voor de fantastische hulp. Zonder de ondersteuning van hen en de vele vrijwilligers van KiNG was het zeker niet gelukt.

Een kleine sfeerimpressie:

De Side Events werden goed bezocht: Hier wordt een partijtje Quatro Chess gespeeld.

Via de livestream was alles goed te volgen, ruim 6000 views!

Masseuse Maria van der Sar wordt geïnterviewd door FM David van Kerkhof (www.schaakcoaching.nl)

GM Benjamin Bok was ook te gast

Veel publieke belangstelling op zaterdagavond…

En volop gezelligheid in de zaal…

Pools Grootmeester Tim Mazajchik zorgde voor hoogwaardig commentaar

Champagne!

9.21: Record gebroken!

Ruim 4000 euro opgehaald!

De totale score, er zijn 775 partijen gespeeld

Een welverdiend biertje

 


1 reactie

NBSB · 24/05/2017 op 19:45

[…] informatie en een sfeerimpressie kun je vinden op https://www.sgking.nl/king-wereldrecordpoging-missie-voltooid/. Onder andere Brabants Dagblad […]

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.