Thuis tegen Landau 2, de dag die je wist dat zou komen
Landau 2 komt op bezoek en heeft zich door knappe overwinningen op De Zwarte Dame 1 en Goes 2 al in de buurt van veilig gespeeld, elk bordpunt tegen KiNg is er 1.

Helaas waren we niet vergevingsgezind en stuurden ze met een 8-0 nederlaag naar huis.
Lars ging op zijn bekende manier a tempo dwars door zijn tegenstander heen in iets wat de contouren van een pirc had.

Ideale schoonzoon Jordy kwam goed voorbereid ter tafel, speelde het scherpe 2.c3 in het siciliaans, won een boer en de rest is geschiedenis.

Justin wilde niet weer op bord 4, dus mocht plaatsnemen op bord 3, ook daar bleek hij goed uit de verf te komen, hij bereikt een draak van een stelling, het kost 5u, maar uiteindelijk pakt hij dan toch dat punt!

Cees kwam traditiegetrouw iets te laat binnen. Hing rustig zijn jasje aan zijn stoel, beselde rustige een koffie voor zichzelf en de tegenpartij, perste er 1.Pf3 uit, pakte de c-lijn en won niet veel later groot materiaal, 4-0 het eerste matchpunt was daar.

Koen Haast kreeg een keer zwart op bord 5, wat een solide caro-kann speler is dat, hij offert een pion, lijkt schijnbaar weing compensatie te hebben, komt echter met een sterk getimed b6! (na de manoeuvre (Ph6,Pf5,Pe7, Pa7, Pec6). Zijn tegenstander Patrick Morote was hier danig van onder de indruk, nipte nog even van zijn spa rood en besloot toen zijn geluk met 10 over rood in het bargedeelte te beproeven.

De captain had zich op 6 neergezet, ja zo komt die FM titel rap inzicht, gelukkig wilde Mark er ook een zootje van maken. Hij koos hiervoor de achtertuin van de captain en iedereen weet wat er dan om 13:45 is gebeurd, een overgave en witbier 6.

De nestor van KiNG 1, godfather, inspritatiebron, buddha, ganesha, vele hoedanigheden heeft Christ ondergaan en nu maakte hij zijn debuut in het vlaggenschip. Wat een debuut ook, Theo dacht dit varkentje ga ik even wassen, hij won snel een pion, maar Christ dacht dit laat ik niet over mijn kant gaan. Knokte zich terug en toen bleek ineens dat Paard op g5 heel raar te staan, sterker nog hij had geen velden na h6. Christ pakte voortvarend door en zeilde zijn eerste punt en tevens 2e matchpunt binnen, 7-0 wat een weelde.

De koek was nog niet op, want niemand minder dan de held van Oisterwijk, Eric de Moor was ook vandaag lekker gewoon gebleven wat resulteerde in wederom een pijlsnelle overwinning in zijn geliefde tsjigorin.

Volgende ronde uit naar Middelburg alwaar we het kampioenschap binnen gaan halen, op naar de 3e klasse wat een club, wat een spelers.
Om toch nog iets van dit verslag te maken een paar foto’s

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.