Het schaakspel typeert zich voor velen als een veelvoud van tactische manoeuvres op een houten ondergrond met plastieken of houten figuren. Soms is er echter wel eens sprake van een ander materiaal. Daarnaast is het schaakbord nog wel eens te verplaatsen. We kennen tenslotte allemaal het altijd legendarische parkschaak in de warmere maanden van het jaar, of het kroeglopen. Om dus de nobele sport, want een sport zal het blijven, mobiel te houden kan het dus wel eens gebeuren dat een toernooi op een andere plaats vindt.

Het nieuwe jaar staat vaak vol met verrassingen en voornemens. Goede ideeën, meer schaken, minder drinken, gezonder leven. Als je dan 3 van de 4 voornemens in stand weet te houden, dan kan het jaar natuurlijk niet meer stuk. Daarmee kan het nieuwe jaar voor alle aanwezigen van de King’s Night op vrijdag de 13e enkel geslaagd begonnen zijn. Deze maal werd er opnieuw weer eens uitgeweken naar een andere locatie dan het welbekende “Hostel Roots”. De prachtige locatie van deze avond was nog steeds op een steenworp van station Tilburg in het gezellige “Het Wapen van Tilburg”.

Vanaf 19:30 druppelde geleidelijk iedereen binnen. Het gevolg was een totale opkomst van 37 personen. Oud gedienden, een flinke hoeveelheid nieuwe krachten en alles er tussenin dat graag schaakt onder het genot van een biertje. Het recept zoals altijd 5 minuten per partij voor de duur van 10 ronden.

Goed gevuld, en er kon om 20:15 worden begonnen. De locatie was voor de verandering iets ruimer, maar daarmee tegelijk gezellig druk. De dames achter de bar hoefden niet stil te zitten en geleidelijk druppelden de uitslagen iedere ronde weer binnen. Langzaam maar zeker vorderde het toernooi. De sfeer was uitstekend, de superlatieven vlogen de bardames om de oren, en dan is er aan het einde altijd een winnaar.

Tot 1700 was een prooi voor Janko Huic. Terug van weggeweest? Hij is het in ieder geval nog niet verleerd! De ratingcategorie tot 2000 werd gewonnen door Jan Douwes. Iets minder gezien de laatste tijd, maar zijn goede voornemen heeft hij invulling gegeven door Tilburg weer aan te doen, uitstekend! De top 3 kenmerkte zich dan weer door een selectie vaste gasten. Op weerstand ging Ed van Eeden er met de 3e prijs vandoor. Zal de alcoholische versnapering de treinreis terug hebben overleefd? Er was geen kurkentrekker voor nodig, dus ik vermoed dat er in het vervolg op station Utrecht glasbakken nodig zijn! De zegekar kan alleen maar langer worden dit jaar. De bovenste 2 posities werden verdeeld op een verschil van een halve weerstandspunt. Mark Timmermans lijkt in de onderstaande eindrangschikking eerste te zijn, de weerstandspunten bepaalden echter anders. De eerste prijs was deze maal voor Sjoerd van Roon!

Dat “Het Wapen” iedereen is bevallen bleek naderhand wel. Het bleef nog erg lang gezellig op de locatie. De laatste ronde moest worden aangekondigd om alle schakers ondanks hun goede voornemens richting de buitendeur te helpen. De avond kenmerkte zich door een zeer gemoedelijke sfeer, enkele soms verrassende uitslagen en bovenal veel strijdlust.

Of “Het Wapen” vaker onderdeel zal zijn van het strijdtoneel zal de toekomst moeten uitwijzen. Het blijkt vooral dat schakers in elk geval een bord met stukken nodig hebben om het uit te vechten, maar daarnaast dat een “Wapen” hier ook bij kan helpen. En het bier smaakte natuurlijk ook!

Categorieën: KiNG's Nights

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.