Zaterdag 16 juli was het weer tijd voor het jaarlijks Parkschaaktoernooi of Spoorparktoernooi. Met een record aantal  van 70 deelnemers(!) startte het toernooi eind van de ochtend. Het was mooi om weer zoveel schakers op 1 plek te zien na een slepende corona pandemie. Veel oude bekende, veel nieuwe gezichten en veel deelnemers die (nog) niet bij een club spelen maar wel graag een potje schaken.

De zon scheen al fier en alle tafels met materialen stonden precies op tijd klaar voor de strijd.

Men begon met een voorronde bestaande uit 7 groepen van 10 personen waarbij iedereen 1 keer tegen elkaar mocht spelen (halve competitie). Hier kwamen al aardige ‘clashes’ voorbij, de messen waren geslepen. Na een korte pauze waarin iedereen zichzelf kon opladen en verkoelen begonnen de finalepoules. Deze bestond uit 5 groepen van 14 personen. Ook hier speelde iedereen 1 keer tegen elkaar en waren er natura prijzen voor de top 3 van iedere groep. De zon begon een stuk feller te schijnen en de stukken vlogen (figuurlijk) in het rond. Klokslagen waren hoorbaar op grote afstand van het speelterrein.

In de hoogste groep was het nummer 1 geplaatst en Stukkenjager Luuk Baselmans die het Parkschaaktoernooi op zijn naam heeft geschreven met een score van 11.5 uit 13. Hij ontving de bokaal en een natura prijs.

Clubgenoot Sjoerd van Roon (11) werd 2de en SG KiNG-bestuurslid Mark Clijsen (8.5) 3de.

In groep 2 wist Wilbert Kocken (ook van een Tilburgse vereniging, De Drie Torens) overtuigend 1ste te worden met 11.5 uit 13. Gevolgd door Justin Senders (10)  en Arjen van Amerongen (8.5).

In groep 3 geen Tilburgse schaker op het podium, maar een volledig Helmonds gekleurd podium! De 13-jarige Gachatur Kazarian van H.S.C. werd gedeeld eerste met clubgenoot Pim Blijlevens, samen 9.5 uit 13 scorend. Het podium werd compleet gemaakt door nog een ‘H.S.C.-er’ Hugo Faber met 8.5 uit 13.

In groep 4 won SG-KiNG lid Carlos Preuter overtuigend de groep met 11 uit 13, gevolgd door Jimmt Gebroers (10) en Erik van Dongen (8.5).

Groep 5 was als eerste klaar van alle groepen, maar dit bracht niet minder strijd met zich mee. Er was 1 duidelijke winnaar in de naam van Norbert Harmanus, met een 100% score van 10 uit 10. Hij werd gevolgd door Elroy Kerstens (7.5) en online-schaker Jurrian de Graaf (6).

Al deze winnaars mochten een keuze maken uit leuke natura prijzen:

Het toernooi was een groot succes en een uitputtingsslag door het zonnige weer, maar wij hebben als organisatie erg genoten van de dag en van het plezier dat wij bij de deelnemers zagen. Wij hopen jullie volgend jaar weer welkom te kunnen heten en houd onze website en vooral facebookpagina goed in de gaten voor komende toernooien!

De uitslagen kun je via deze link vinden.

Foto’s van het toernooi kun je vinden op onze facebookpagina. Like en subscribe!

 

Groetjes van de Toernooi organisatie

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.