Vrijdagavond was de avond waarop Max zijn zegereeks doorbroken zag worden. Waar eerder op de avond nog een aantal mensen aangaven het niet te zien gebeuren dat Max een avond niet zou winnen of überhaupt een partij zou verliezen werd dit beiden gecombineerd in één avond.

Hoe dit mogelijk was? Nou het was een enorm sterke avond kunnen we wel stellen. Met maar liefst 11x een 2100+ speler waarvan nog eens 2 FM’s, 2 IM’s en een GM. Een hoop sterke spelers waar het dus zomaar eens fout tegen kan gaan. De gehele avond was het enorm spannend in de top en werd en dan ook continu haasje over gespeeld.

Na drie rondes waren het IM Mark Timmermans en GM Max Warmerdam al gelukt de rest op minimaal een half punt afstand te zetten en mochten zij het tegen elkaar opnemen. Een spannende pot resulteerde uiteindelijk in een puntendeling en zo gingen de mannen nog steeds samen aan kop, maar hierbij sloten FM David van Kerkhof en Sjoerd van Roon zich aan.

Max leek even de vorm kwijt te zijn na het halfje tegen Timmermans en moest vervolgens een nul vangen tegen Sjoerd van Roon. Sjoerd staat bekend als een snelle speler, maakte deze status waar en wist de Nederland kampioen te vlaggen. Timmermans won van David en zo stonden Timmermans en Sjoerd bovenaan de lijst met beiden 4,5 uit 5. Brent had zichzelf ondertussen ook naar boven gespeeld met 4 uit 5 gevolgd door een heel peloton aan spelers met 3,5 uit 5.

In de onderlinge match tussen de twee koplopers werd ook hier de vrede getekend en zo kon de rest weer aansluiten. Nummer drie Brent verloor van David en daardoor bleven de koplopers bovenaan staan met een score van 5 uit 6. Max en David kwamen terug op plek 3 en ondertussen was het ook IM Mark Haast die zijn weg naar boven had gevonden en sloot zich aan bij dit gezelschap, met een score van 4,5 uit 6.

In de zevende ronde wist Mark Haast te winnen van Sjoerd, won Max van David en bleef Mark Timmermans alleen op plek 1 na een overwinning op Brent. Met nog drie rondes te gaan leken er nog 5 spelers te hopen op een mooie podiumplek. Mark Timmermans: 6 uit 7, Max en Mark Haast 5,5 uit 7 en Sjoerd en FM Stefan Colijn 5 uit 7.

Naamgenoten Mark speelden remise, Max wist te winnen van de ratingwinnaar <1800 Yuri Gassner en Sjoerd wist van Stefan te winnen. Door de remise op bord 1 wist Max weer langszij te komen en stonden Mark Timmermans en Max gezamenlijk aan kop met een score van 6,5 uit 8. Mark Haast en Sjoerd loerden nog op mogelijke missers bij de koplopers.

Die missers werden in ronde 9 echter gemaakt door de heren zelf. Mark Haast trok aan het kortste eind in een direct duel met koploper Max en wist dat het de avond niet meer kon winnen. Sjoerd ging ten onder tegen Jordy Schouten en zag daarmee ook zijn kansen verkeken worden. Mark Timmermans bleef wel op gelijke stand met Max door te winnen van Stefan.

Zo was het met nog een ronde te spelen al bekend dat Max en Mark Timmermans de eerste en tweede plek gingen verdelen. Beiden hadden ze ondertussen een score van 7,5 uit 9. De bronzen plak was nog een ware strijd tussen Mark Haast, David, Sjoerd en Jordy die allen 6 uit 9 hadden.

Max wist Jordy simpel van zich af te zetten en Mark Timmermans won van andere naamgenoot Mark Clijsen. Beiden maakten ze geen fout en wisten daarmee dat ze gezamenlijk 1e waren geëindigd. Ondertussen was Jordy door zijn nederlaag afgehaakt voor de 3e plaats. David kwam niet verder dan een remise tegen de <2100 ratingwinnaar Erik Biemans en ook Sjoerd kon geen volledig punt pakken tegen Rik de Wilde. De enige speler die met 6 uit 9 de 10e ronde inging en ook wist te winnen was Mark Haast. Hij wist te winnen van Bjorn Fokker en verdiende daarmee de bronzen medaille.

Naast dat het zoals altijd weer een enorm gezellige avond was, was het deze keer ook nog eens enorm spannend. We gunnen Max uiteraard zijn winstpartijen, maar hij mag het best vaker zo spannend maken 😉

Spanning was er nog tot de prijsuitreiking, want wie had nou de beste tiebreaks?

Dat valt hier onder te zien:

Hierbij ook nog alle foto’s van de prijswinnaars:

27 mei allemaal in de agenda zetten! Dan is weer de volgende KiNG’s Night. Tot dan!

Categorieën: KiNG's Nights

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.