Het was weer vrijdagavond. Dan is het eerste wat iedere schaker denkt “wanneer is de volgende KiNG’s Night eigenlijk?” Afgelopen vrijdag was het weer zover. Ditmaal was het weer een mooie avond in het altijd gezellige Hostel Roots. 22 fanatieke schakers, bekende gezichten en behoorlijk wat nieuwe gezichten, kwamen af op het toernooi. Ondanks een groot aantal afmeldingen van vaste bezoekers hebben we toch een mooi aantal deelnemers zien strijden om die felbegeerde eerste plek.

Mark Timmermans zag zijn kans schoon om bij afwezigheid van onder andere Max Warmerdam en Stefan Kuijpers de eerste plaats weer mee te nemen naar boven de rivieren. Het lukte hem ook, maar niet zonder ervoor te moeten werken. Meerdere spelers kenden een sterk toernooi en de scores lagen erg dicht bij elkaar, met 8 spelers binnen 1 punt van elkaar! Brent Burg liet ook zijn klasse zien door op een half punt van Mark 2de te worden. Sjoerd van Roon maakte het podium compleet en mocht ook een heerlijk bierpakket mee naar huis nemen.

Jan Poppelaars speelde een erg sterk toernooi (+2,05), maar helaas voor hem had Bjorn Fokker die ook en hij mocht naast een knappe gedeeld 3de plaats de ratingprijs onder 2000 ELO ophalen. Bart van den Berg wist zich als 18de geplaatste naar een 12de eindpositie te brengen. Deze knappe prestatie zorgde er ‘en passant’ voor dat hij de verdiende ratingprijs <1700 ELO won. Klasse voorzitter!

Na het toernooi bleef een deel van de spelers nog hangen voor wat drankjes en wat schaakpotjes. Het was weer een mooie editie! Op naar de 3de rond op 11 November, maar daar denk je iedere vrijdagavond natuurlijk aan.

Categorieën: KiNG's Nights

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.