Na een mooie groei te zien van deelnemers per avond, was het deze keer een rustige avond. Veel mensen hadden vakantieplannen gezien Hemelvaart en ook het OKU trok wat mensen naar zich toe. Volledig te begrijpen en een rustige avond kwam in deze misschien wel goed uit..

De avond begon namelijk niet al te soepel. Voorzitter Eric had namelijk last van een auto die zonder coureur het parkeerterrein over was gaan rijden en zowaar in contact was gekomen met zijn auto. Na wat administratieve zaken kwam hij later de avond nog wel binnen gelopen.

Niet veel later volgde het slechte nieuws dat de laptop van Jordy weigerde nog schaakprogramma’s te openen. Misschien moet Jordy mooi in de oude tijd met pen en papier blijven werken, want dat zelf knutselen aan zijn laptop lijkt dus niet de juiste gevolgen te geven.

De back up van Jordy zijn laptop met Swissmaster was die van Justin, maar waar was Justin dan eigenlijk gebleven? Die hing ergens hoog ondersteboven in een achtbaan. Die had een weekend gepland naar een attractiepark. Als mister Pardoes moet hij toch de concurrentie goed in de gaten houden. Betere werknemers zullen er niet rondlopen bij de Efteling!

Maar hoe moet er dan ingedeeld worden zonder Swissmaster? Jordy had een mooie app gevonden (dacht hij), maar deze app snapte vrij weinig van de principes van het Zwitserse systeem. Zo werd er gewerkt met voetbalscores en kreeg iemand in de tweede ronde een bye waar hij de eerste ronde nog remise speelde. Om maar niet te beginnen over de kleurverhoudingen.

Conclusie, hopen dat die cursus indelingsdeskundige nog goed was bijgebleven. Waar nog meerdere spelers aangaven dat dit met slechts 14 deelnemers en 10 rondes bijna niet handmatig te doen is, was Jordy volhardend en ging aan de slag met pen en papier.

Elke ronde duurde vanzelfsprekend iets langer met indelen, maar de gehele indeling verliep zonder problemen en dat zorgde toch tot enigszins positief verbaasde gezichten. Dat Jordy beter overweg kan met pen en papier dan met een laptop is dus wel bewezen.

En hoe verliep het schaken dan eigenlijk? In een soort dubbelrol van speler en indelingsdeskundige heb ik vrij weinig van andere partijen meegekregen dan die van mezelf.

De top 3 zorgde in ieder geval lang voor een gelijk opgaande strijd, Mark H, Mark T en Jordy speelden alle drie remise tegen elkaar en dus was het wachten op de misstappen van een van de spelers. Jordy maakte die als eerst door een nul te vangen tegen Cees. Twee rondes later ging ook Mark H de fout in tegen Eric de Moor. De enige die geen fout meer maakte was Markt T. En zo eindigde Mark T als winnaar met een score van 9 punten gevolgd door Mark H en Jordy met beide 8 punten.

De show van de avond was echter voor Janko Huic. Halverwege de avond gaf hij al aan dat hij ons nieuwste lid wilde worden en aan het einde van de avond stond hij meteen met een prijs in zijn handen als ratingwinnaar tot 1600. Vol trots werd dit door hem gevierd met wat vreugde kreten als gevolg. Niet veel later werd het dan ook officieel en heeft hij zichzelf aangemeld als lid. Welkom Janko!

Hierbij de eindstand en foto’s:

Naam Score
1 Mark Timmermans 9
2 Mark Haast 8
3 Jordy Schouten 8
4 Cees IJzermans 6,5
5 Joost van den Bighelaar 5,5
6 Bjorn Fokker 5
7 Eric van Dongen 5
8 Ruben Hooghwerff 5
9 Janko Huic 4,5
10 Eric de Moor 4,5
11 Rick van Loy 4
12 Bram van de Vrande 2
13 Frank Vennix 2
14 Mika de Jong 1

What the Fokk wint de <2000 ratingprijs

Nieuwste lid Janko Huic pakt de <1600 ratingprijs

TheSchout pakt het brons

Kale kletser neemt het zilver mee naar huis

Weet Timmermans wel dat hij hier goud pakt?

Categorieën: KiNG's Nights

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.