Zataerdag 7 juli organiseerde schaakvereniging Veldhoven traditiegetrouw het NBSB snelschaakkampioenschap Snelschaken in D’n Bond. SG KiNG was met twee teams afgereisd naar het pittoreske Veldhoven. KiNG A (tweede geplaatst) bestond uit vier topspelers:

 1. Lars Vereggen
 2. Mark Haast
 3. Joris Broemeulen
 4. Jordy Schouten

Als dat geen prijs wordt dan weet ik het ook niet. Wat een talenten, en wat een knappe jongens. Daar moet iedereen toch wel van onder de indruk zijn. En dan was er ook nog een tweede team. Mogelijk iets minder getalenteerd, maar wel minimaal zo knap. KiNG B (zesde geplaatst) bestond uit deze mannen:

 1. Bram van den Berg
 2. Frans Konings
 3. Bob Jansen
 4. Erik Biemans

Qua tegenstand zat het wel goed daar in Veldhoven. 23 teams hadden zich aangemeld. De grootste concurrenten waren het bij elkaar geraapte zootje Het Zwarte Schaap en onze vrienden van De Pion uit Roosendaal. Het Zwarte Schaap had net als afgelopen jaren een enorm sterk gelegenheidsteam met vier (snel)schaakbeesten (en Ard) op de been gebracht. Met een gemiddelde rating van boven de 2400 gemiddeld (blitz) waren zij kanshebber nummer één. Roosendaal was na KiNG A als derde geplaatst met twee leden van KiNG: Cees IJzermans en Stefan Colijn. We waren dus goed vertegenwoordigd. En dat was te merken. Vooral aan de sfeer dan, want schaaktechnisch was het niet altijd om naar huis te schrijven.

Na een paar ronden was het duidelijk dat Het Zwarte Schaap met de eerste prijs naar huis zou gaan. Zowel KiNG A als KiNG B werden (weliswaar met een nipte 4-0) verslagen. Het hoogtepunt van de dag was natuurlijk KiNG A tegen KiNG B. Na een superspannende match stond er wonder boven wonder 3-1 op het scorebord. Voor wie? Voor KiNG A blijkbaar. Ik zat zelf op bord 4 en ik had een makkelijke pot dus ik dacht dat we wel met KiNG B met 4-0 zouden winnen. Wat bleek? Dat was niet het geval. De rest van KiNG A was te sterk voor KiNG B. Voordat de lezers denken dat bord 4 het toernooi van zijn leven had… Dat viel tegen. Ik won alleen tegen Jordy en Cees (voor Cees zijn enige puntverlies wat betekende dat hij de bordprijs won) en wat onbekenden.

Desalniettemin verloor KiNG A alleen van Het Zwarte Schaap waardoor zij tweede zijn geworden, volgens rating een verwachte prestatie, maar toch een knappe! KiNG B eindigde op een verdiende vierde plek. Dit was te danken aan het vertrouwen, de teamgeest en misschien ook vooral de score van Franske. Wij danken alle spelers en natuurlijk de organisatie voor het lekkere weer, snacks en de friettent die om de hoek was.

Hieronder vind je de scores per speler van de twee teams.

KiNG A

 1. Lars 7.5
 2. Mark 9!
 3. Joris 7.5
 4. Jordy 6.5

KiNG B

 1. Bram 5.5
 2. Frans 8.5!
 3. Bob 7.5
 4. Erik 6

 

En voor de oplettende kijkers. Joris staat inderdaad niet op de foto, want hij was al weg. Maar gelukkig kan ik supergoed photoshoppen, dus daarom deze bijgewerkte foto.

Categorieën: Evenementen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.