Afgelopen vrijdag wist QproQ (Lars/Lennart Ootes – doorhalen wat niet van toepassing is) de firma List & Bedrog onder leiding van het gouden koppel Konings (Mazoetan) en Jansen (DonBarzini)  te weerhouden om de hoogste trede van het erepodium te bestijgen. ”We hebben eigenlijk heel de koers kunnen controleren, het is dan jammer dat je halverwege het toernooi elkaars karretje in de poep rijdt.” aldus Barry Jansen. ”Ik heb geen moment eraan getwijfeld dat ik boven Barry zou eindigen. Onze onderlinge partij had misschien in een overwinning voor zwart moeten eindigen maar ik weet dat Barry met minder dan 10 seconden op de klok nog wel eens wil misklikken.”

De Grote Lange Leider wilde hier natuurlijk de stukken terug in beginstelling zetten en 0-1 noteren op het formulier. Zelfs digitaal houdt ons nieuwbakken bestuurslid zich aan de schaaketiquette! Lichess snapt dat natuurlijk niet en voerde de zet Dd8-d7?? waarna Mazoetan mat in 1 gaf. Jansen bleef kalm en drukte zijn muis met een vloeiende beweging dwars door zijn beeldscherm heen. Mens 1 Technologie 0.

Alle lof voor QproQ  die in 18 ronden maar 1 keer verloor en 1 keer het punt moest delen. Met 39 deelnemers was het deelnemersveld weer iets verder uitgehold. Wellicht een kleine wijziging in het format om de deelnemers weer terug te lokken? Aan het commentaar kan het niet hebben gelegen. Biemans & de Veth waren allebei in blakende vorm en lieten geen steken vallen.

Dan heb je dus met zijn allen 1,5 uur lopen knallen om vervolgens nog 45 minuten te mogen schaken. Nou ja, schaken…..bullet. Online bullet is toch wel de algehele verloedering van ons nobele schaakspel maar bij gebrek aan beter gaan we er gewoon voor!

Hier ging RADEKING (Evert Rademakers) er met de volle buit vandoor. Hij werd de laatste 10 minuten wel tot het uiterste gedreven door een ontketende pekowitsch (Maurice Peek). blijmetsjoerd69 (Sjoerd van Roon) legde beslag op de bronzen plak.

Dit was dus avond #9 van de KiNG Keres blitz en afterbullet. We hebben moeten constateren dat het aantal deelnemers gestaag terugloopt. We snappen dat de nieuwigheid eraf is. Aan ons om jullie weer terug te winnen! Ander tempo? Andere deelnemers? Match tussen KiNG & Keres? Ander bestuur? Schaakboksen met Ondersteijn en Biemans? U roept, wij draaien!

Hopelijk zien we morgen genoeg mensen tijdens de teambattle!

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.