1. B4RT!
    – Omdat 1. e4 voor hazen is!

SG KiNG is onder een hevige DDOS aanval komen te liggen door een tot nog toe onbekende cybercrimineel. Volgens Kameraad Jansen moeten we het in de Amerikaanse hoek zoeken. ‘’Da! Het kamp Clinton poogt nu om via de digitale snelweg KiNG van nog 2 kampioenschappen af te houden, we hebben tevens bewijzen dat ze liquide middelen ter beschikking krijgen gesteld door Stukkenjagers K. Een directe concurrent in de hoofdklasse van de avondcompetitie.’’ Dit alles weerhield onze Voorzitter/Opperkameraad er niet van om als grote motivator op te treden tijdens de match van KiNG B tegen de Rochade.

Kopman in spé Colijn mocht het op bord 1 opnemen tegen de slinkse Rick Zegveld. Stefan kwam, zag, rookte een shagske en won. De teamleider van KiNG A heeft al meerdere malen door laten schemeren gecharmeerd te zijn van de capaciteiten van de nog jonge Colijn. ‘’Zit een goede kop op die jongen! Kan redelijk autorijden en heeft de kwaliteiten om 4 glazen bier te kunnen brengen naar de borden. Kampioenwaardig noemen wij dat bij KiNG A.’’

Op bord 2 zat onze Jos tegen Jan Douwes. Dat Jos 200 punten minder heeft dan Jan zou je niet zeggen op die bewuste avond. Dat de Rochade-man wel over meer zitvlees beschikt bleek wel na deze absolute marathonpartij. Jos verloor de draad, maar zei nog wel tegen Jan: ‘’1-3! Lekker puh!’’ En zo rolt Jos.

‘De Dreun uit Dongen’ besloot om volgens aloud Dongens’ traditie maar eens een eindspel te melken tegen Feico Drost. Potje bier erbij, bietje slapouwehoeren, langzaam de stelling verbeteren en een puntje bijschrijven. Mark en Anne hebben dat natuurlijk allemaal geleerd van de Grootste broer Rob.

Dan komen we bij onze Bart! The man of the hour. Geweldenaar. Wunderkind. Fabeltastisch. Bart heeft een hoop over zich heen gehad, maar hij heeft maar 1 doel. ‘’We gaan met KiNG B rechtstreeks naar de hoofdklasse en daar verpletteren wij KiNG A met 3,5 – 0,5 en dat halfje dat gunnen we ze.’’

Ik zal U een partijfragment besparen, maar kijk wel even naar het notatieformulier van een waar genie. Het gaat hier om de Phuket-variant (spreek uit als: fuckit) van de Orang-Oetan. Wat typisch is in deze variant is dat wit met het thematische 3. Pf3 gevolgd door een snel 5. f4(!?!?!?) complete chaos creëert op het notatieformulier en in het hoofd van de teamleider die ook de partijen inklopt.

Let ook op het nieuwtje van onze man op bord 3. Hij speelt in dit theoretische mijnenveld het niet te onderschatten 25. Olifant E2! Geweldig gezien dat na een snel Slingeraap G5 zwart niet de beschikking heeft om simpel de partij te winnen met 2,5 pionnen meer, maar om wel compleet opgeknoopt te worden door Bartelomeus de Genadige! Wat een held!

3 Februari spelen wij tegen de Pion uit Roosendaal een dubbele match! Komt dat zien, komt dat zien! Op weg naar het kampioenschap en dorst voor 10!