Wat een geweldig concept is het toch: schaken en voetballen. Dit jaar deed SG KiNG voor het eerst mee met dit unieke toernooi. Een aantal leden van het eerste uur van KiNG deed mee, aangevuld met gezellige én sterke schakers. We kwamen tot de volgende fanatiekelingen die een hele dag lang mochten genieten van het lekkere weer door binnen te schaken en te voetballen.

 

  1. Niels Ondersteijn
  2. Rob Schoorl
  3. Bram van den Berg
  4. Brent Burg
  5. Tim Mazajchik
  6. Jordy Schouten
  7. Stefan Hess (K)
  8. Erik Biemans
  9. Bart van den Berg

In de eerste ronde namen we het op tegen De Wijker Toren, ook wel de Stijve Toren genoemd. Voetballend ging het niet vanaf het begin heel soepel en we kwamen dan ook met 1-0 achter. Gelukkig maakte Bram de bevrijdende 1-1 door de bal achter goalie Sjoerd Plukkel te rammen na een geweldige aanval over meerdere schijven. We mochten schakend proberen om deze wedstrijd winnen af te sluiten en dat lukte op de valreep: het werd 4,5-3,5 voor KiNG! Eerste goede prestatie in de pocket.

Daarna mochten we het opnemen tegen het tweede team van Max Eeuwe. Voetballend en schakend werd vrij eenvoudig gewonnen. Er werd in de wandelgangen al gesproken over een stunt, niet in de laatste plaats door de heer Mazajchik. Het geloof en het fanatisme namen zienderogen toe. Tegenvaller van de dag was dat ons voetbaltalent Bart geblesseerd was geraakt. Erg jammer, want vooral de teamcaptain had hoge verwachtingen van hem. We zullen nooit weten hoe het toernooi was verlopen met Bart in de voetbalgelederen.

Toen volgde de derde ronde waarin we het opnamen tegen de organisatoren van het toernooi: Utrecht. De Utrechtenaren hadden een slimme opstelling gemaakt met twee goede voetballers en rolden ons op met maar liefst 5-2. Daarna mochten we het rechtzetten met schaken. De twee goede voetballers van Utrecht waren nergens te bekennen en KiNG won met schaken. Met hoeveel? Geen idee.

In de vierde ronde speelden we tegen een van de favorieten: Charlois Europoort met Lightning Chess Kampioen King Loek op bord 1. Op bord 7 zat zelf nog een 2280 speler, dus we mochten onze borst nat maken. Maar het onmogelijke, waar niemand op gerekend had, gebeurde. KiNG won met schaken met 5-3! Een speciale vermelding voor Bart die al na 2 minuten van zijn tegenstander won. Misschien is hij wel beter in schaken dan in voetbal.We begaven ons in de zevende hemel en dat was in de daaropvolgende voetbalmatch ook wel te zien. We werden compleet van de mat gespeeld en verloren kansloos met 7-1. Gelukkig telden bordpunten in de poulefase niet dus we hebben netjes gelijk gespeeld tegen het hoger ingeschatte Charlois.

In ronde vijf kwamen we onze stadsgenoten tegen: Black Sheep. Loek was dit jaar overgestapt naar Charlois, maar Het Zwarte Schaap had goede vervangers voor hem gevonden. We hebben zowel met voetballen (3-0) als met schaken (6,5-1,5) kansloos verloren van de schapen die daardoor de eerste plek veroverden in onze poule. KiNG werd door deze nederlaag 3e in de poule en mocht spelen om plek 5 tot en met 8.

 

De eerste kruisfinale namen we het op tegen Schaakwoude. Tegen onze vrienden uit het hoge noorden zat het weer een keer mee. We wonnen met maar liefst 6,5-1,5 waardoor we met vijf doelpunten verschil mochten verliezen met voetbal. Dat gebeurde gelukkig niet en dus mochten we ons opmaken om te spelen om plek 5 en 6. In de laatste wedstrijd kwamen we het team tegen dat we ook in de eerste ronde tegenkwamen, namelijk De Wijker Toren. Vorige keer wonnen we nog nipt, deze keer moesten we het schakend met 4,5-3,5 afleggen waardoor we moesten winnen met voetbal. De mannen van KiNG zaten er conditioneel doorheen (misschien wel door het bier dat rijkelijk vloeide) en dus moesten we genoegen nemen met plek 6. Al met al een verdienstelijke prestatie van het debuterende KiNG.

 

Het toernooi werd overigens gewonnen door HMC dat in de laatste seconden van de finale de winnende goal maakte tegen Kennemer Combinatie.

 

De barbecue was heerlijk, de taart verrukkelijk en het bier lekker. Organisatie en spelers, bedankt! Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij!

Categorieën: Evenementen