Ook dit jaar was SG KiNG uiteraard weer van de partij bij het jaarlijkse Schaakvoetbaltoernooi in Utrecht. In een flink gewijzigde samenstelling traden de helden afgelopen zaterdag aan op het sportcomplex Olympos. Helaas moesten sterkeeper Stefan Hess, ex-profvoetballer Bart van den Berg en de topschakers (ik zeg even niets over hun voetbalkwaliteiten) Niels Ondersteijn en Rob Schoorl verstek laten gaan op deze prachtige dag. Maar niet getreurd, we hadden zeer waardige vervangers klaar staan.

Vorig jaar is Jordy erachter gekomen dat hij toch niet zo’n goede voetballer was als iedereen had verwacht. Hij bleek dit jaar een wel een geweldige goalie te zijn. Daarnaast hadden we snelschaakgoeroe en voetbalfanaat Thomas Mollema gestrikt om dit jaar mee te doen. Ten slotte hebben we twee zeer goede voetballers weten te contracteren voor dit toernooi: Paul Scheepens en Jaap Houben. Wij verwachtten van Paul ook veel met schaken, omdat hij een paar keer dit seizoen heeft meegedaan met de activiteiten van KiNG. En zoals iedereen weet: KiNG maakt kampioenen! Jaap Houben bleek dit jaar een enorme aanwinst, zowel binnen het veld, achter het schaakbord (op bord 1) en daarbuiten. Hieronder zie je het sterrenensemble.

20160619_133841

Dan over het toernooi. Helaas speelden we niet tegen elke tegenstander zowel schaak als voetbal. Een minpuntje van het toernooi, maar dit was te wijten aan het feit dat er slechts 11 teams deelnamen. We schaakten in de volgende opstelling.

  1. Jaap Houben
  2. Stefan Colijn
  3. Bram van den Berg
  4. Thomas Mollema
  5. Brent Burg
  6. Jordy Schouten
  7. Erik Biemans
  8. Tim Mazajchik
  9. Paul Scheepens

We startten met een ongelooflijke overwinning met schaken op de Regiohakkers. Zij werden in de regio Utrecht gehakt met 8-0! We speelden toen zelfs nog zonder OKU-winnaar Jordy. Daarna kwam meteen de krachtmeting, want we mochten tegen de winnaar van vorig jaar schaken: HMC Den Bosch. HMC was weer met een enorm sterk team aanwezig. Onder anderen GM’s Bok, Smeets en T. Burg deden mee. We hadden weinig kans, maar toch hebben we nog 2.5 punt weten te pakken tegen deze grootmacht.

Dan mochten rond de klok van half 12 eindelijk het voetbalveld op. En we speelden niet tegen de minste tegenstander, namelijk de finalist van de vorig jaar Kennemer Combinatie 1. Na een spannend kwartier was de einstand 0-0. Jordy was ondertussen namelijk gearriveerd in Utrecht en verrichtte een aantal knappe reddingen om de clean sheet van KiNG te houden.

Daarna traden we schakend aan tegen Black Sheep. Ook van hen werd gewonnen: 4.5-3.5 voor KiNG! Een knappe prestatie omdat Black Sheep de talenten Lai en Skrobic in de gelederen hadden.

Voor de pauze was er nog één voetbalwedstrijd en één schaakwedstrijd. We mochten tegen Max Euwe voetballen met onder andere de fanatieke en altijd sympathieke Anne Veltman. Ondanks een overwicht op het veld kwamen we niet verder dan 1-1. De verdediging stond als een huis, maar aanvallend vermogen is iets waar we ons volgend jaar meer op mogen richten. De laatste schaakwedstrijd tegen Utrecht werd ook gewonnen en daarmee plaatsten we ons voor de knockoutfase.

Daar troffen we de bekende tegenstander weer: Kennemer Combinatie. Het recept was als volgt: twee keer schaken en één keer voetballen waarbij de doelpunten dubbel telden. Nou, leuk die voetbalwedstrijd, maar als je al twee keer met 6-2 verloren hebt met schaken tegen de ijzersterke KC dan heeft de voetbalwedstrijd ook weinig zin. Dit bleek ook te zijn want ook voetballend legden we het deze keer af: 2-0.

De eerste plek was dus uit vizier, maar we speelden nog om plek 5 t/m 8. In de eerste wedstrijd om deze plekken mochten we tegen Apeldoorn. Schakend delfden we het onderspit door met 6-2 te verliezen. Maar gelukkig mochten we ook nog voetballen. En dat deden we niet onverdienstelijk! We scoorden er in een kwartier lustig op los: Jaap (2x), Thomas, Brent(!) en Paul bezorgden KiNG een klinkende 5-1 overwinning. Dit betekende dat een 6-2 verlies zou leiden tot penalty’s en 5.5-2.5 verlies voldoende was om door te gaan voor plaats 5 en 6. Alles ging tot dat moment volgens het masterplan van T. Mazajchik totdat we tot onze schrik met maar liefst 6.5-1.5 de tweede partij afgedroogd werden door de talenten van Apeldoorn. Een enorme deceptie!

We mochten ten slotte nog spelen om plek 7 en 8 tegen Kennemer Combinatie. Doordat we twee keer dik wonnen met schaken, konden we ons een zeer frustrerende voetbalwedstrijd (2-1 verlies, commentaar op de scheidsrechter, spelers die uit het veld werden gestuurd en onterechte tegendoelpunten) veroorloven. Plek 7 is dus de eindpositie voor SG KiNG.

Daarna werd er nog gebarbecued, gedronken en hebben we kunnen genieten van cabaret van de bovenste plank van de ster van Apeldoorn: IM Van Delft.

20160619_194649

Van Delft en Van den Berg vermaakten zich opperbest, met rechts Houben die toekeek en genoot van het cabaret van beide heren.

 

Organisatie, bedankt. En tot volgend jaar!

 

 

 

 

Categorieën: Evenementen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.