Bob speelde een kut toernooi

Het moet 2013 zijn geweest toen zeker drie oprichters meespeelden in het Gents Open. Een gezellig toernooi gehouden in een grote gymzaal met zeker 180 zwetende mannen. Dat klinkt al als een Hercules-beproeving om het daar 15 minuten vol te houden. Tel daarbij op dat ons promillage ’s ochtends niet heel veel lager was dan ’s avonds en je kan je voorstellen dat de 6,5 uit 9 van zowel Erik als Bo een prestatie van formaat was. Bob scoorde echt 1,5 uit 46 ofzo dat toernooi en hij was zeker 4 dagen niet te genieten. ’s Avonds was hij wel weer het baasje. De term ‘moed indrinken’ was nog nooit zo toepasselijk.

De stoelen in Gent worden onderworpen aan een rigoureuze test.

Ik vermoed dat het de 4e dag was dat we na een avond van erg veel bier drinken besloten dat het rond een uur of 2 tijd was om een frietje te halen. ‘Bo, amigo! Heb jij wel eens een frietje samurai-saus op?’ Ik kon me niet herinneren dat ik het wel eens op had maar gezien mijn postuur besloot ik het ook niet uit te sluiten. ‘Samurai-saus? Is dat niet gewoon mayo met sambal?’ ‘Godverdomme De Veth! Wa bende gij voor een cultuurbarbaar! Hedde dan jillemaol niks geleerd in da Ouwebos van jou!?’ Met tranen in mijn ogen besloot ik tot het bestellen van een klein frietje samurai-saus, 3 frikandellen, 2 maaltijdloempia’s, 4 berenklauwen satésaus, 2 gehakstaven en een jus d’orange. Wel aan de vitamientjes denken.

Internationaal Meester N.O. in een moment van intens geluk in Gent na het horen van de plannen voor een nieuwe schaakclub. Minister van Propaganda Mao Lie Kwie verspreidt dit heugelijke nieuws.

Deze maaltijd werd genuttigd op een trapje van onze slaapaccommodatie in Gent. Daar ontsprong het idee van een schaakclub. We waren uitgekeken bij onze eigen verenigingen. Zaten in een sleur zo u wilt. Als de liefde dreigt te bekoelen dan kun je je rug toekeren of er alles aan doen om de vonk weer over te laten slaan. We sloegen de handen in één en wisten het zeker. We moesten zelf een schaakclub beginnen. Als we zo eens om eens heen keken hoeveel clubs werden bestuurd door een stel stoffige fossielen dan moest een aantal jonge hemelbestormers toch een gigantisch succesvolle club kunnen starten…

Categorieën: Algemeen