Naar aanleiding van de komende avondcompetitiewedstrijd van KiNG A tegen KiNG B werden beide teamleiders gevraagd om hun verhaal te doen. Verwachtingen, sterktes en zwaktes worden allemaal besproken. Jordy Schouten dient Bo de Veth van repliek.

Genoot Schouten, heeft naar aanleiding van de clash KiNG A – KiNG B tijd om een aantal vraagjes te beantwoorden voor de vernieuwde website?

Tijdens de partij tegen KiNG B zal ik zeeën van tijd hebben voor jouw vragen.

Dank u dat u zo inschikkelijk bent. De openingswedstrijd van het nieuwe avondcompetitieseizoen komt er weer aan. Een speciaal moment?

Waarom ga je nou door met vragen stellen, doe dat vrijdag, dan heb ik wellicht een nuttige tijdsbesteding.

Genoot Schouten…

Oke oke, jij je zin. Een speciaal moment is het altijd als onze genoten gezamenlijk een ronde mogen afwerken in onze stamkroeg. Het mooie is dat het nog eens aanvoelt als een echte KiNG avond met volop bier, want ja dronken win je nog van die uilskuikens die alleen maar in de hoofdklasse zijn gekomen door het niet komen opdagen van een concurrerend team. Wat een aanfluiting is het toch ook dat team.

Uw team, KiNG A, staat te boek als favoriet tegen KiNG B. Hoe kijkt u hier tegenaan?

Favoriet? Dit is geen kansberekening meer vriend. KiNG B heeft al verloren zonder te spelen joh. Door de jaren heen ben ik gaan door selecteren en was ik dan ook zeer in mijn nopjes toen ik vorig jaar eindelijk van die oud-voorzitter (Bob Jansen red.) af was, maar ondertussen is bijna heel het team al vervangen. Zegt genoeg toch?

Interessante opvatting. Deze wedstrijd dreigt een tactisch schouwspel te worden tussen u en uw collega Bo de Veth van KiNG B. Hoe denkt u de Veth te gaan verschalken?

De Veth weet de poppetjes altijd wel op de juiste plek neer te zetten ja, dat geef ik hem na. Ook is het praktisch onmogelijk om in zijn grijze massa te kijken, omdat hij zelf nauwelijks door heeft wat er allemaal gaande is, helemaal krankjorem. Dat maakt het lastig.

Ons strijdplan tegen KiNG B is duidelijk. Ik zet gewoon mijn mankrachten neer en die hoeven niet eens iets te doen, die figuren van B denken zichzelf door de vlag heen zonder er bij stil te staan. Als dit geen 4-0 wordt, dan moeten ze iets in ons bier hebben gedaan, geen twijfel mogelijk.

Vrijdag 28 september speelt KiNG A tegen KiNG B in Café Boulevard te Tilburg. Ook KiNG C opent zijn avondcompetitieseizoen deze avond. De Baronie D is de tegenstander op dezelfde speellocatie. Om 20:00 uur gaan de klokken aan. U bent van harte welkom om een drankje te komen doen en de partijen te aanschouwen.

Categorieën: Avondcompetitie